Április 30-ig még lehet támogatást kérni az őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzésére. A tenyésztési hatóság, a kutatóintézetek és a tenyésztőszervezetek összesen 11,8 millió euróra (kb. 3,5 millió forintra) pályázhatnak a genetikai erőforrások megóvásához. Az őshonos állatokat tenyésztésben tartó gazdák fajtától függően, állategyedenként 2.400-85.000 forint (8-284 euró) közötti összeget kaphatnak.

A génmegőrzéssel foglalkozó gazdálkodó szervezetek a forrást 4 területen használhatják fel. Támogatás igényelhető a nem természetes élőhelyen (pl. mesterséges termékenyítő állomáson) tartott állatok után, valamint az őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták spermájának, embriójának vagy petesejtjének begyűjtésére és tárolására. Forráshoz juthatnak azok a tenyésztőszervezetek is, amelyek vállalják, hogy a fajták megőrzéséért felelős tenyésztésvezetőt és körzeti tenyésztőt alkalmaznak. Ugyancsak lehet hozzájárulást kérni génmegőrzésről szóló szakanyagok, tájékoztatók elkészítéséhez és rendezvények szervezéséhez.

A Darányi Ignác Tervben meghirdetett pályázatokra a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál lehet jelentkezni.

Az őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának megőrzésére nyújtott támogatás az agrárium biológiai sokféleségének megóvását segíti.


Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.