A vonatkozó jogszabályok szerint legkésőbb 30 nappal a beadás előtt meg kell jelennie a jogcím rendeletnek. A fiatal gazda rendelet tervezete szerint május 14-től lehetett volna beadni a támogatási kérelmeket. Így legkésőbb április 14-éig, szombatig kellett volna megjelenni a rendeletnek.

Szombaton nincs Magyar Közlöny megjelenés, így április 13-ig kellett volna kihirdetni az új jogcím rendeletet. Az április 13-án megjelent Magyar Közlönyben nincs benne az új jogcím rendelet. Így várhatóan nem nyílik meg a jogcím május 14-én.

Az előbbieket megerősíti az is, hogy az ügyben a Minisztérium egyeztető megbeszélésre hívta az AGRYA képviselőit 2012. április 17-én kedden 10.30-ra.

Az AGRYA üdvözli, hogy további egyeztetésre kerül sor az ügyben. Reményeink szerint ennek során lehetséges lesz a beadást megakadályozó az adminisztratív korlátok lebontása. A további egyeztetés újabb jelzése annak, hogy Minisztérium partnerként kezeli a szakmai szervezeteket.

Az AGRYA számára elfogadható, sőt támogatandó, ha a további pontosítás miatt csúszik a rendelet megjelenése és ezzel a támogatási kérelmek beadása. A jelenlegi formájában ugyanis komoly esély van arra, hogy lehetséges támogatott fiatal gazdák még a kérelmüket sem tudnák beadni.

Forrás: agrya.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.