Évi 391 ezer eurót, mintegy százmillió forint bogyós gyümölcs támogatáshoz jutnak 2012-től az egységes területalapú támogatásra (SAPS) jogosult magyar földieper- és málnatermelők.

Az eddig hatályos európai bogyós gyümölcs támogatási rendszerben az Európai Unió csak feldolgozott gyümölcsre adott támogatást. Magyarországon a bogyós gyümölcs feldolgozása nem jelentős, a korábban rendelkezésre álló forrásból így csak csekély mértékben részesülhettek a magyar termelők.

Az új uniós szabályozással, 2012-től a termelők juthatnak a közösségi kerethez. A támogatás elősegíti a vidéki munkahelyek létrejöttét, és kiszámítható jövedelmet ad a málna- és földieper termesztőknek.

A gazdák a bogyós gyümölcs elkülönített támogatást a már jól működő egységes kérelemmel igényelhetik, amelyhez a 2008-ban jóváhagyott - SAPS rendszer szerinti - termőterületeket veszik alapul.

A mintegy 900 hektáron gazdálkodó 6-800 kistermelő április 2-től május 15-ig nyújthatja be egységes kérelmét területalapú és bogyós gyümölcs támogatásra is. Fontos, hogy 2012-ben a bogyós gyümölcs támogatási kérelem egyben a támogatási jogosultság megállapításának kérelme is egyben.

A rendelet április 3-tól hatályos.


Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.