Megjelent az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból (EMGA) finanszírozott egységes területalapú támogatásról, valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatások igénybevételéről szóló rendelet.

A termelők a rendelet hatályba lépésétől kezdődően május 15-ig adhatják be a SAPS, valamint a termeléshez kötött jogcímeknél a top up támogatási kérelmüket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A gazdák valamennyi területalapú támogatási igényüket egyszerre és elektronikusan nyújthatják be az ügyfélkapun át a 2009-től bevezetett egységes kérelem rendszerén keresztül. Fontos, hogy a kérelem módosítása - az önellenőrzés -, 2012. június 9-ig lehetséges.

Egyes termeléshez kötött támogatásokhoz a kérelmeket az MVH honlapján közzétett nyomtatványokon kell a hivatalhoz benyújtani a rendeletben meghatározott időszakban.

A rendeletben szereplő támogatások nemcsak a versenyhátrány részbeni ellentételezését szolgálják, hanem 180 ezer gazdálkodót segítenek mezőgazdasági termelésük fenntartásában, ezáltal hozzájárulnak a vidék népességmegtartó szerepének megőrzéséhez is.

A Magyarországra érkező uniós közvetlen támogatások fokozatosan érik el a régi tagállamok támogatottsági szintjét. A magyar gazdák 2011-ben a területalapú támogatások 80%-át kapták a Közösségtől, 2012-ben ez az összeg 90%-ra nő. Magyarország SAPS támogatási szintje 2013-ra éri el a hazánk számára megítélt támogatás 100%-át.

A rendelet április 3-tól hatályos.


Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.