money euro

Jelentősen változik a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak összetétele a Covid19 vírus hatására. Több új pályázat is megjelenik idén és folytatódik a kkv-kat támogató kiírások dömpingje is - értesült a napi.hu.

Az intézkedések nyomán átcsoportosítás történik többek között a munka-bértámogatást és a kutatásfejlesztési munkahelyek megőrzését szolgáló vészhelyzeti bértámogatás keretösszegének terhére. Az ekképp felszabadult összeget a kkv-k feljesztését támogató GINOP-1.2.8 kódjelű, valamint VEKOP-1.2.6 kódjelű tükörpályázatra teszik át, melynek keretösszege emiatt gyakorlatilag duplázódni fog.

Új pályázatként fog megjelennni a hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatásáról szóló GINOP-1.2.9-20 pályázat, mely 5 milliárd forint keretösszeggel válik elérhetővé hamarosan. A pályázati felhívás várhatóan hasonló lesz a válságkezelő GINOP/VEKOP pályázatokhoz. A támogatási összeg vissza nem térítendő lesz és nem feltételekhez kötött, de ehhez a pályázat megvalósítási helye hátrányos helyzetű település kell legyen, ahogyan arra pályázat címe is rámutat. Szintén a kkv-k fejlesztését célozza a GINOP-3.2.8-20, ami a mesterséges intelligencia alkalmazására ösztönzi a hazai vállalkozásokat - közölte a napi.hu. A járvány miatt igencsak megtépázott divat és dizájnipar is külön pályázati támogatást kap 7 milliárd forint keretösszeggel. A GINOP-1.2.14-20, divat és dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása pályázat fog megjelenni idén októberben. A felhívás célja a divat- designipari kkv-k megújulását elősegítő technológiai fejlesztések támogatása. 

Új felhívás a GINOP-1.2.12-20 kódjelű élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása pályázat, amelynek keretösszege 5,149 milliárd forint lesz. A felhívás célja az élelmiszeripari feldolgozó középvállalkozások fejlődését eredményező beruházások támogatása. Ez várhatóan novemberben fog megjelenni.

A jelentősen túligényelt GINOP-5.3.12-19 foglalkoztatás-bővítés ösztönzése pályázat 12 milliárd összegű kerete 4,549 milliárd forinttal nő. A keretösszeg emelése a támogatott, de forrás hiányában tartaléklistára került támogatási igények kipótlását célozza.

A digitális világ terültén is várhatóak elmozdulások, ugyanis megjelenik a digitális élményközpontok hálózatának továbbfejlesztéséről szóló GINOP-3.1.6-20 is.

Forrás: napi.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.