money 2724241 640

Egy új, gyors elbírálású pályázatnak köszönhetően a közép- és nagyvállalati beruházások költségeinek felét átvállalja az állam, maximum 285 millió Ft értékben.  Az ország teljes területéről (Budapest és Pest megye is) pályázhatnak a cégek, a gyors elbírálást követően a támogatás 100%-os előleg formájában kerül folyósításra akár hat héttel a beadást követően. A pályázatok benyújtása 2020. november 30-ig folyamatos.  Bővebb információ és regisztráció előminősítésre alább!

Értesüljön soron kívül a 2020-as Gazdaságvédelmi Akcióterv pályázati tervezeteiről, új pályázati lehetőségeiről a Napi Pályázati Értesítővel!  Bővebb információ, megrendelés itt!

A gazdaság fellendítéséhez szükséges beruházások megkezdése most fontosabb, mint korábban bármikor, a pályázat célja éppen ezért az irányú beruházások ösztönzése.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által kiírt és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) által kezelt támogatási lehetőség több szempontból is eltér azoktól a pályázatoktól, melyeken a vállalkozásoknak általában lehetőségük van részt venni:

  1. Az ország egész területén lehet pályázni, beleértve Budapestet és Pest megyét is.
  2. A támogatási összeg folyósítása teljes egészében előleg formájában történik az elbírálást követő 30 napon belül, tehát nagyon gyorsan hozzá lehet jutni az igényelt összeghez.
  3. A támogatási összeg akár a 285 millió Ft-ot is elérheti.
  4. Az igényelt összeg rugalmasabban felhasználhatón a beruházáshoz szükséges tárgyi eszközök és immateriális javak beszerzéséhez.
  5. Kötelezettségvállalásként a 2019-es bázislétszámot kell tartani a 2020-as év végéig (illetve a beruházás befejezéséig), valamint a beruházást 2021. június 30-ig meg kell valósítani.
  6. Bármely közép-és nagyvállalat pályázhat, amennyiben legalább 25%-os visszaesést tapasztat az árbevételében, vagy megrendelése számában és az idei évet megelőzően nem minősült nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak.

A pályázatra nem nyújthatóak be kérelmek az alábbi ágazatokra, illetve tevékenységekre: acélipar; hajógyártás; szénipar; szintetikusszál-ipar; áruszállítás; elsődleges mezőgazdasági termelés; halászati és akvakultúra-ágazat; energiatermelést, energiaszolgáltatást szolgáló projekthez; kereskedelmi tevékenységhez; koncesszióköteles körbe tartozó tevékenységet megvalósító projekthez; turisztikai tevékenységre irányuló projekt; exporttal kapcsolatos tevékenység.

Minden más esetben igényelhető a támogatás!

A támogatás mértéke a beruházás megvalósításához szükséges összeget is figyelembe véve kerül meghatározásra. Az 150.000 euró és 300.000 euró közötti beruházás esetén a beruházás értékének 30%- a, a 300.001 euró és az 500.000 euró között beruházás esetén: a beruházás értékének 40%-a, az 500.000 euró feletti beruházás esetén: a beruházás értékének 50%-a (az árak nettóban értendőek).

Bővebb információ, pályázati felhívás itt érhető el.

Regisztráljon most ingyenes előminősítésünkre, melynek keretében hasznos segítséget kaphat egy nyertes pályázat előkészítéséhez!  Ügyfeleinknek biztosítjuk a támogatást szabályozó jogszabályokat, tervezeteket.  Egyszerűen, közérthetően fogjuk tájékoztatni.  Nem szükséges, hogy elvesszen több száz oldalas pályázati kiírásokban és az elsők között értesítjük a pályázati lehetőség megnyílásáról!

Adatkezelési tájékoztatónkat itt olvashatja el

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.