prototype

Benyújthatják támogatási kérelmeiket a prototípusfejlesztésre és forgalombahozatalra a mikro-, kis- és középvállalkozások - tájékoztatta Rákossy Balázs, a nemzetgazdasági tárca európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Az államtitkár közölte: a vállalkozások házon belüli prototípusfejlesztésére és az ezek eredményeként létrejövő innovatív termékek, szolgáltatások és eljárások forgalomba hozatalára 10 millió forint és 130 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatás nyerhető el.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében húszmilliárd forint áll rendelkezésre a prototípusfejlesztésre és a forgalomba hozatalra.

A felhívás célja, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások jelentős szellemi értéket tartalmazó műszaki, technológiai fejlesztéseihez kiszámítható forrást nyújtson.

A támogatások révén a tudományos eredményekből olyan piacképes termékek és szolgáltatások jöhetnek létre, melyek hozzájárulnak a vállalkozások versenyképességének, innovációs tevékenységének fokozásához. Az elnyert támogatásból fedezhető a prototípusfejlesztés, tesztelés és a termék végső tulajdonságainak kialakítása, illetve finanszírozható a piacra vitel és az azt megalapozó tevékenységek.

A pályázat keretein belül kötelező a prototípus elkészítése, tehát kizárólag piacra vitelre nem lehet pályázni.

Azok a projektek nyerhetnek támogatást, melyek technológiai fejlesztést valósítanak meg vagy ahhoz kapcsolódnak, jelentős újdonságot és szellemi hozzáadott értéket tartalmaznak. Fontos, hogy a fejlesztés üzletileg hasznosítható legyen, és kizárólag új (vagy alapvetően átdolgozott) termékek, szolgáltatások és eljárások prototípusfejlesztését, illetve a prototípusfejlesztést és piacra vitelt célozzák - tájékoztatott az államtitkár.

A felhívásra beérkező támogatandó projekteket standard kiválasztási eljárásrenddel jelölik ki, az elbírálás szakaszosan történik.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.