microbiologist 1332376 640

Meghirdetésre került a 2021-1.2.1-EIT-KIC kódszámú pályázat, melynek keretében az állam támogatást nyújt az Európai Innovációs és Technológiai Intézethez (EIT) tartozó közösségekben (Knowledge and Innovation Community, KIC) dolgozó magyar partnereknek. A támogatás felhasználható akár innovatív fejlesztések megvalósításához, piacra juttatásához, vagy a nemzetközi kapcsolatrendszerük bővítéséhez.

A pályázat célja, hogy az EIT KIC társulásokban való hazai részvételt ösztönözze, elősegítve, hogy a hazai partnerek az egyes KIC-ek működési struktúrájában a lehető legmagasabb szintű pozíciót érjék el és az EIT KIC minél többféle tevékenységébe minél aktívabban és sikeresebben tudjanak bekapcsolódni, minél komplexebb, a tudásháromszög minél több elemét lefedő feladatot vállaljanak.

A támogatási kérelmet az adott EIT KIC magyar résztvevői és együttműködő magyar partnerei konzorciumi formában nyújthatják be, illetve amennyiben csak egy hazai szervezet érintett, akkor önállóan.

KIC résztvevőnek és együttműködő partnernek minősülnek az alábbi szervezetek:

  • az adott KIC tulajdonában álló jogi személyiségű vállalkozás, nonprofit gazdasági társaság és egyéb gazdasági szervezet, vagy nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezet vagy költségvetési- és költségvetési rend szerint gazdálkodó szerv
  • az adott KIC-el szerződésben álló jogi személyiségű vállalkozás, nonprofit gazdasági társaság és egyéb gazdasági szervezet, vagy nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezet vagy költségvetési- és költségvetési rend szerint gazdálkodó szerv, amely
  • adott KIC-ben tagsági jogviszonnyal rendelkező jogi személyiségű vállalkozás, nonprofit gazdasági társaság és egyéb gazdasági szervezet, vagy nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezet vagy költségvetési- és költségvetési rend szerint gazdálkodó szerv.

A felhívásra pályázónként támogatási kérelmet nyújthatnak be a Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező jogi személyek az alábbiak szerint:

  • Jogi személyiségű vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok és egyéb gazdasági szervezetek közül a 113, 114, 141, 572, 573 GFO kóddal rendelkezők, amelyek
    • legalább egy lezárt, jóváhagyott, teljes (365 nap) üzleti évvel rendelkeznek és
    • kettős könyvvitelt vezetnek és
    • nem tartoznak a KATA hatálya alá.
  • Nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezetek közül az 529, 551, 552, 559, 562, 563, 569, 599, 931 GFO kóddal rendelkezők, amelyek a 2011. évi CCIV. törvény hatálya alá tartozó, a törvény 1. mellékletében nevesített államilag elismert egyházi vagy magán felsőoktatási intézmények, és a 651/2014/EU bizottsági rendelet 2. cikk 83. pontja szerint kutató-tudásközvetítő szervezetnek minősülnek.
  • Költségvetési- és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek közül a 311, 312, 322, 341, 342, 381, 382 GFO kóddal rendelkezők, amelyek a 651/2014/EU bizottsági rendelet 2. cikk 83. pontja szerint kutató-tudásközvetítő szervezetnek minősülnek.

 

Az alábbi szempont minden vállalkozás esetén külön-külön vizsgálandó:

  • A pályázó(k) utolsó lezárt, teljes (365 nap) üzleti évre vonatkozó közzétett éves beszámolója szerinti saját tőkéje nem lehet negatív.

A gazdasági feltételt a vállalkozásnak önállóan kell teljesíteni, a partner-, vagy kapcsolt vállalkozás(ok) adatai nem számolhatóak össze.

A pályázat keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak:

A pályázat keretében az EIT KIC társulások magyar résztvevői és együttműködő magyar partnerei által megvalósítandó, az EIT KIC-ek által korábban befogadott, valamint a pályázat futamideje során befogadásra kerülő kutatás fejlesztési és innovációs projektek Magyarországon megvalósuló feladatai, amelyekben a tervezett KFI tevékenység bizonyítottan és közvetlenül kapcsolódik a pályázó kutatóhely, KIC-ben vállalt feladataihoz.

  1. Alkalmazott (ipari) kutatás
  2. Kísérleti fejlesztés
  3. EIT KIC társulások vállalkozásfejlesztési tevékenységei

A pályázatban továbbá támogatható még:

  1. EIT KIC-ek keretében szervezett oktatási tevékenység támogatása
  2. Nyilvánosság biztosításához kapcsolódó tevékenységek (Tájékoztatás)
  3. Projekt koordinációs tevékenység
  4. Piacra jutási tevékenység
  5. Eszközbeszerzés
  6. Immateriális javak beszerzése
  7. Utazási tevékenység

A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás. Támogatási kérelmenként az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 20 millió Ft, maximum 130 millió Ft, a következők szerint:

  • 2017-ben vagy később induló KIC-ek esetén legfeljebb 30 millió Ft (EIT Food, EIT Manufacturing, EIT Urban Mobility)
  • 2017 előtt elindult KIC-ek esetén (EIT Climate, EIT Innoenergy, EIT Health, EIT Raw Materials) – legfeljebb 70 millió Ft
  • Co-location szintű hazai részvétel (EIT Digital) esetén – legfeljebb 130 millió Ft

A pályázó által igényelt támogatási összeg a benyújtott munkaterv és az EIT KIC-ek keretében vállalt tevékenységek alapján kerüljön meghatározásra.

A támogatási kérelmek (elektronikus) benyújtása a kitöltő program élesítésétől 2021. március 31. 16:00 óráig lehetséges. Támogatás a rendelkezésre álló keret erejéig nyújtható.

A felhívás itt érhető el.

 

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.