high technology

Társadalmi egyeztetésre került a régóta várt vállalkozásoknak szóló GINOP pályázati felhívás, mely lehetőséget teremt ipari kutatás és kísérleti fejlesztés elvégzésére. A pályázat keretében lehetőség nyílik vásárokon való részvételre, projekthez szükséges épület építésére, korszerűsítésére, bővítésére, átalakítására és a szükséges alapinfrastruktúra fejlesztésére, továbbá eszközbeszerzésre és a meglévő eszközök átalakítására, továbbfejlesztésére.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 200 millió forint, maximum 450 millió forint, 25% - 80% közötti támogatási intenzitással. A vissza nem térítendő támogatás vonatkozásában igénybe vehető támogatási előleg maximális mértéke a megítélt támogatás 75 %-a lehet.

A támogatási kérelmek benyújtása várhatóan 2017. február 21-től-tól 2019. február 21-ig lehetséges.

Ingyenes előminősítési szolgáltatásunkra a cikk alján található űrlap kitöltésével tud jelentkezni!

A pályázati felhívás kiemelt célja a hazai vállalkozások versenyképességének és kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének ösztönzése annak érdekében, hogy növekedjen az innovatív vállalkozások házon belüli termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztési tevékenysége, amelyek exportképes új, piacképes termékek, szolgáltatások és technológiák kifejlesztését eredményezhetik, és ezáltal hozzájárulnak a vállalati K+F+I aktivitás növekedéséhez.

A támasztott szakmai követelmények közé tartozik, hogy gyorsan piacra jutó, újdonságtartalommal rendelkező termékek, szolgáltatások és technológiák kerüljenek kifejlesztésre; a cég exportján belül nőjön a magas hozzáadott értékkel rendelkező, korszerű, versenyképes tudást tartalmazó termékek.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 200 millió forint, maximum 450 millió forint, 25% - 80% közötti támogatási intenzitással. Kutatás-fejlesztési projektekhez nyújtott támogatás esetében a támogatási intenzitás nem haladhatja meg ipari kutatás esetén az elszámolható költségek 50%-át, kísérleti fejlesztés esetén az elszámolható költségek 25%-át. Ipari kutatás és kísérleti fejlesztés esetén a támogatási intenzitás legfeljebb az elszámolható költségek 80%-áig növelhető. A kutatási infrastruktúrához nyújtott beruházási támogatás esetében a támogatási intenzitás nem haladhatja meg az elszámolható költségek 50%-át.

A pályázat keretében lehetőség nyíilik az alábbi tevékenységekre:

  1. Alkalmazott (ipari) kutatás
  2. Kísérleti fejlesztés
  3. Vásárokon való részvétel
  4. A projekthez szükséges épület építése, korszerűsítése, bővítése, átalakítása és a szükséges alapinfrastruktúra fejlesztése
  5. Eszközbeszerzés
  6. Meglévő eszközök átalakítása, továbbfejlesztése
  7. Immateriális javak beszerzése

Nem támogathatóak a közép-magyarországi régió területén megvalósuló projektek. (Budapest, Pest megye) A pályázó székhelye ettől függetlenül lehet Budapest vagy Pest megye, a megvalósítás helyeként megjelölt telephelye szükséges, hogy más régióban legyen!

A támogatást egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, valamint szövetkezetek igényelhetik, amelyek rendelkeznek legalább egy lezárt teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel (az előtársaságként való működés időszaka ebbe nem számít bele), amelyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 250 fő volt,  valamint a Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei. Továbbá nem tartoznak az EVA hatálya alá, a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben éves nettó árbevétele legalább 15 milliárd forint és legfeljebb 50 milliárd forint volt, a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben összárbevételük legalább 50%-át exportból realizálták; a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben a konszolidált (hazai és külföldi együttesen) foglalkoztatottak száma legalább 250 fő és legfeljebb 3 000 fő volt.

A pályázati felhívás tervezete itt érhető el!

Jelentkezzen ingyenes előminősítésünkre az alábbbi űrlapon!

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.