Több mint ezer szakmabeli részvételével zajlott le február 1-jén a XXI. Turisztikai Évadnyitó Gála a Budapest Kongresszusi Központban. Az est rendhagyó módon a szakma video üzenetével indult. A meghívott szakmabeliek és az ágazat kormányzati irányításának képviselői megtekintették a Turizmus Kft. által, több, mértékadó szakmai szervezet bevonásával készített video üzenetet, bemutatva az ágazat jelentőségét és nehézségeit, rezüméként párbeszédet kérve a kormánytól.

A megjelenteket a kormányzat részéről Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Csizmadia Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és Horváth Viktória, az NGM helyettes államtitkára köszöntötte.

Németh Lászlóné beszédében hazánk kiváló adottságait emelte ki, illetve, hogy érdemes ezeket a rendelkezésre álló pályázati lehetőségekkel fejleszteni. Csizmadia Norbert hangsúlyozta: pozitív folyamatok indultak el a turizmusban, és ez hazánk nemzetközi turisztikai megítélésében is megmutatkozik. A kormány stratégiájában 5 pillérre támaszkodva fogalmazták meg a célokat, így a minőségi termékfejlesztést, a versenyképességet javító üzleti környezet megteremtését (hogy Magyarország bekerülhessen a 30 legversenyképesebb ország közé); egységes intézményrendszer kiépítését; globális és keleti nyitást; horizontális célkitűzéséket (pl. fenntarthatóság, a magyarságélmény további kihasználása, megújuló szolgáltatási kultúra). Mint mondta, kiemelt turisztikai fejlesztéseknek 2014-2020 között az alábbiakat szánják: 3-5 nemzetközi hírű komplex gyógyhely, 8-10 gyógyfürdő minőségi fejlesztése, 10 kiemelt nemzetközi, 100 országos és 500 magas hozzáadott értékű projekt kidolgozása és megvalósítása. A turisztikai költéseket szeretnék megduplázni, a turisták tartózkodási idejét pedig másfélszeresre nyújtani, a Balatont Európa elsőszámú vizes üdülőhelyévé fejleszteni.

A rendezvényen az est főtámogatói kisfilmekkel mutatkoztak be, így például Győr városa, amely sikeresen elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpia rendezési jogát. Vaszily Edit igazgató bemutatta a decemberben megnyílt Hotel Nemzeti Budapestet, az ACCOR MGallery első hazai szállodáját. Az Amadeus pedig “story-design” filmmel szólt a jelenlévőkhöz. Óriási sikere volt Havasi Balázs zongoraművésznek: a zeneszerző zongorista saját szerzeményeit adta elő a „zongora és dob” produkció keretében.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.