A 2011. évi Európai Uniós Egészségügyi Újságírói Díj révén az Európai Bizottság az egészségügyi ellátással és a betegek jogaival foglalkozó színvonalas újságírást kívánja ösztönözni.

Pályázók köre
a) A versenyen kizárólag a 27 EU-tagállam állampolgárai, illetve lakosai indulhatnak. Csak hivatásos újságírók pályázhatnak, tehát a pályázóknak újságírói igazolvánnyal kell rendelkezniük, vagy cikküket neves sajtóterméknek kell közölnie, melyben újságírók írásai, nem pedig kereskedelmi célú cikkek jelennek meg.
b) A versenyben nem vehetnek részt 18 éven aluli személyek.

Pályázati feltételek
1. Minden pályázó legfeljebb két cikket nyújthat be. A versenyen önállóan vagy sorozat részeként megjelent cikkekkel egyaránt lehet indulni.
2. A cikkeknek az "Európa a betegekért". kampány témakörébe tartozó egy vagy több kérdéssel kell foglalkozniuk. A kampány témakörei a következők: határokon átívelő egészségügyi ellátás, ritka betegségek, egészségügyi dolgozók, betegbiztonság, szervadományozás és szervátültetés, rák, influenza elleni védőoltás, az antibiotikumok körültekintő alkalmazása, mentális egészség, gyermekkori immunizáció, az Alzheimer-kór és más demenciák, valamint gyógyszerek. Idén különdíjjal jutalmazzák a "dohányzásról való leszokás" témájával foglalkozó cikkek közül a legjobbat.
3. Kizárólag olyan cikkel lehet pályázni, amely megjelent az időszaki nyomtatott vagy on-line sajtóban. Kizárólag újságírói stílusban írt cikkekkel lehet pályázni - tudományos munkákat nem fogadnak el.
4. Pályázni csak 2010. július 19. és 2011. július 24. között megjelent cikkel lehet.
5. Kizárólag az EU hivatalos nyelveinek valamelyikén írt cikkek elfogadhatóak.
6. A cikket megjelentető sajtótermék főszerkesztőségének a 27 tagállam valamelyikében kell székhellyel rendelkeznie. A cikk annak az országnak a színeiben indul a versenyen, ahol megjelent.

Díjazás
Az európai uniós verseny első, második és harmadik helyezettje pénzjutalomban részesül az alábbiak szerint:
- első helyezett: 6000 euró;
- második helyezett: 2500 euró;
- harmadik helyezett: 1500 euró.
A "dohányzásról való leszokás" témájában kiosztott különdíj nyertese 3000 eurót vihet haza.

Benyújtási határidő
A benyújtás határideje: 2011. július 24., vasárnap (éjfél).

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.