Idén kilencedik alkalommal hirdeti meg a Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) a Henkel Art.Award. pályázatot, mely az egyetlen átfogó művészettámogatási díj Közép-Kelet-Európa és Közép-Ázsia 31 országában. A tavalyi évhez hasonlóan, a Henkel, a képzőművészet több területéről várja a jelentkezőket, így pályázni lehet festészet, grafika, fotó, videó és installáció kategóriában. A nyertes a 7 000 eurós pénzjutalom mellett lehetőséget kap arra is, hogy hazájában, illetve a bécsi MUMOK-ban 2011-ben saját műveiből kiállítást rendezzen.

A Henkel Art.Award. 2010 díj célja, hogy elismerje a régió kiemelkedő művészeit. A tavalyi évhez hasonlóan idén, a kortárs képzőművészet területéről festészet, grafika, fotó, videó és installáció kategóriákban készült alkotásokkal pályázhatnak a művészek. Az anyagok beadási határideje: 2010. június 10.
A beküldött pályamunkákat egy többlépcsős kiválasztási folyamat során bírálja el a zsűri. Júniusban egy hazai művészekből és szakértőkből álló stáb kiválasztja azt a három pályázót, akik a nemzetközi mezőnybe jutnak. A kurátorokból és múzeumi szakemberekből álló nemzetközi zsűri ezt követően szeptemberben, Bécsben választja ki azt az öt művészt, akit a Henkel Art.Award. 2010 díjra jelöl.

A művészeti díj nyertesét 2010 novemberében, egy díjkiosztó gála keretein belül hirdetik ki Bécsben. A Henkel Art.Award. díjazottja 7 000 euró pénzjutalmat kap, és egy lehetőséget arra, hogy hazájában saját kiállítást szervezzen a Henkel támogatásával. A Henkel CEE szakmai együttműködő partnere a KulturKontakt Austria és a MUMOK (Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig). A győztesnek arra is lesz lehetősége, hogy műveiből nemcsak hazájában, hanem 2011-ben a MUMOK-ban is rendezzen kiállítást. A nyertes művei a kiállítási katalógusban is megjelennek majd.
Az utóbbi években a Henkel Art.Award egyre nagyobb népszerűségnek örvend, amit jól példáz, hogy a 2009-es versenyre már közel 840 művész nyújtotta be jelentkezését a 31 közép-kelet-európai és közép-ázsiai országból. 2007-ben a Domán Rajmund magyar pályázó a kotyoGO fantázianevű hordozható kávéfőzőjével nyerte el a fődíjat. A tavalyi év fődíját a boszniai születésű Mladen Miljanovic nyerte.

A pályázati felhívás és a jelentkezési lap a www.henkel.hu és a www.morpho.hu/sajtoszoba honlapról is letölthető.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.