kindergarten 2204239 640

Keddtől lehet jelentkezni az OkosÓvoda program pályázatára, amelyhez 2021-ben a bölcsődék is csatlakozhatnak. A program újabb üteme száz hazai intézménynek nyújt majd segítséget ingyenes honlapjaik kialakításában - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára.

 

Solymár Károly Balázs a tárca hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint közölte, a honlapok egyedi igényekre szabottak lesznek. Az idén már negyedik alkalommal meghirdetett pályázaton mostanáig több mint háromszáz intézmény vett részt. A jelentkezésekkel megkezdődő pályázati eljárásban kiválasztott újabb száz hazai óvoda és bölcsőde egységes szolgáltatásként, kész arculati elemeket tartalmazó modulokból alakíthatja majd ki saját internetes felületét.

A honlap létrehozására és üzemeltetésére ingyenesen készíti fel a nyertes intézmények kijelölt munkatársát az OkosÓvoda program - tették hozzá. Hangsúlyozták, hogy a Digitális jólét programnak és Magyarország digitális gyermekvédelmi stratégiájának kiemelt célja a digitális kultúra és kompetencia fejlesztése, a médiatudatosság, a gyermekvédelem és a biztonságos, értékteremtő internethasználat elősegítése.

A pályázó intézmények idén is részt vesznek a Digitális jólét program "DigiMini" kutatásában, amelynek feldolgozott eredményei óvodapedagógusok képzését és továbbképzését segíthetik majd, kiindulópontot adva a digitális médiakörnyezethez kapcsolódó nevelésben, oktatásban - írták. Arra hívták fel a figyelmet, hogy a gyerekek egyre fiatalabb korban találkoznak először a digitális eszközökkel; a káros tartalmak szűréséért már a bölcsődékben és óvodákban érdemes fejleszteni a felnövekvő generációk megóvásához szükséges képességeket.

Solymár Károly Balázs a közlemény szerint azt mondta: az OkosÓvoda program a digitális gyermekvédelem mellett lehetőséget teremt az intézményi web kiépítésére is, amely mára elengedhetetlenné vált az intézmény és a szülők közötti kommunikációban. A pályázatról további információk a https://digitalisgyermekvedelem.hu oldalon találhatók, a jelentkezési lapokat június 1. és augusztus 1. között lehet benyújtani - áll az ITM közleményében.

Forrás: MTI

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.