school supplies g217a81a08 640A „Köszönjük, SIÓ!” Iskolatáska Program a SIÓ-ECKES Kft. adományozási programja, amit tizenötödik éve rendeznek meg a szociálisan rászoruló családok gyermekeinek részére, a tanévkezdés támogatására. 

A gazdasági körülmények nehezedése, a szociális olló szétnyílása szükségessé teszi, hogy mind nagyobb figyelem forduljon a szociálisan hátrányos helyzetbe került gyermekek egészséges fejlődésének biztosítására. Az általános iskolák nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy az ott tanuló gyermekeket lehetőség szerint egyenlő bánásmódban részesítsék ezzel teremtve meg annak lehetőségét, hogy később ők is boldogulhassanak.

A SIÓ-ECKES Kft. felelősséget érez, hogy a gyermekek egyenlő esélyeit elősegítse és az iskolarendszer integráló munkáját támogassa. A Köszönjük, Sió! Iskolatáska Program 2008-ban indult útjára. Azóta közel 14.000. gyermek kezdhette meg a tanévet új iskolatáskákkal és tanszerekkel, több tízezren pedig együtt örülhettek, 2022-ben 15. alkalommal.

A „Köszönjük, SIÓ!” Iskolatáska Program által olyan szociálisan hátrányos helyzetben lévő családokhoz juthat el a támogatás, akiknek valóban anyagi problémát jelent a tanévkezdés. A program célja, hogy e családok gyermekei jobb esélyekkel indulhassanak útnak. A gyerekek olyan felszerelésekhez juthatnak, melyek feltétlenül szükségesek tanulmányaik megkezdéséhez, ugyanakkor anyagilag jelentősen megterhelik a családot.

A program célkitűzése, hogy országosan mintegy 1000 családhoz juttasson el egy-egy iskolatáskát. A gyerekek és családok a támogatáshoz az iskolarendszeren keresztül juthatnak hozzá, így nem egyedi, hanem összefogáson alapuló jótékonysági tevékenység folyik. A részvétel feltétele, hogy az iskolák a rászoruló diákokról rendelékezésükre álló adatok alapján pályázzanak a programba történő bejutásért.

A pályázaton kizárólag általános iskolák támogató alapítványai vehetnek részt. Egyéni, azaz természetes személy által készített pályázatot nem fogadnak be.

Amennyiben az iskola nem rendelkezik alapítvánnyal, úgy ezt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címen jelezhetik, hogy lehetőség nyíljon az Iskolatáska Programban való részvételhez.

A pályázat szempontjából rászorulónak minősül, az a magyar állampolgárságú 6-10 éves korú gyermek, aki magyarországi általános iskolai felvételt nyert a 2022/2023-as tanévre bármely 1-4. évfolyamba. A gyermek családja anyagi helyzetük alapján jogosult az állami és/vagy önkormányzati szociális segélyre és/vagy egyik vagy mindkét szülő munkanélküli segélyre, és ezek egyikében részesülnek, családi pótlékot kapnak, a családban az egy főre jutó nettó jövedelem nem éri el a mindenkori nyugdíjminimum kétszeresét (ez 2022-ben 2 x 28.500.- Ft, azaz 57.000.- Ft). Ezek a családok lehetnek egyedülálló szülő által vagy mindkét szülő által fenntartottak.

A pályázati periódus: 2022. április 20-tól 2022.július 11-ig tart. Az adományok eljuttatása az intézmények tanévnyitó időpontját figyelembe véve 2022. augusztus 22-tól 30-ig zajlik majd.

Bővebb információ itt érhető el.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.