princess g9cd061c3b 640A MÁV Szimfonikus Zenekar zenei témájú mese- és novellaíró pályázatot hirdet általános iskolás diákok számára, amelyre október 22-ig jelentkezhetnek a diákok két korcsoporti kategóriában.  

A pályázat célja, hogy a résztvevők saját valós, vagy elképzelt történetekkel mutassák be, milyen élményt nyújthat a zene felfedezése, megismerése és szeretete. A pályázók legjobb írásai alapján a MÁV Szimfonikus Zenekar művészei az eredményhirdetéssel egybekötött hangversenyen olyan zeneműveket adnak elő, amelyek a diákok történeteire reflektálnak. Fentieken túlmenően a pályázat célja a diákok szemléletformálása a zenéhez kapcsolódó irodalmi alkotások – mese, novella – készítésével, valamint a gyerekek íráskészségének, fantáziájának erősítése.

Általános iskolás diákok nevezhetnek az alábbi korcsoportokban:

1. korcsoport: alsó tagozatos diákok (1-4. osztályos tanulók)
2. korcsoport: felső tagozatos diákok (5-8. osztályos tanulók)

A pályázaton egyénileg vagy osztályként (a csapattagoknak ugyanabba a korcsoportba kell tartozniuk) a budapesti és Pest megyei általános iskolák tanulói vehetnek részt. A pályaművek elkészítésében a diákok kaphatnak pedagógustól vagy nagykorú személytől segítséget.

Pályázni olyan, a pályázó önálló alkotásának tekinthető magyar nyelvű mese vagy novella megírásával lehet, amelynek zenei vonatkozása van. A meséből a következő lényeges információknak kell kiderülniük:

  • Ki a főhős? Legyen kapcsolata a harsonával.
  • Ki, vagy mi indítja el az útján? Mi a vágya, célja, küldetése?
  • Milyen akadályokkal kell megküzdenie az útja során?
  • Ki vagy mi segíti őt?
  • Hogyan éri el végül a célját?
  • Mi lesz végül a jutalma?

Minden pályázó csak egy művel indulhat, amely más pályázaton nem vett részt, illetve publikálásra nem került.

A művek minimális terjedelme szóközökkel együtt:

1. korcsoportban: 2.000 karakter
2. korcsoportban: 3.000 karakter

A pályaművekhez külön dokumentumban mellékletként csatolhatók illusztrációk, rajzok, egyéb vizuális elemek, a zsűri azonban kizárólag az írott anyag minőségét veszi figyelembe a döntésnél.

Korcsoportonként a három legjobbnak ítélt pályaművet díjazzák.

  • I. helyezett: 60.000 (hatvanezer) Ft összegű díj
  • II. helyezett: 40.000 (negyvenezer) Ft összegű díj
  • III. helyezett: 20.000 (húszezer) Ft összegű díj

A díj elsősorban tárgyjutalom, de a szervező döntése szerint a díj értékének összeghatáráig kiegészíthető vagy helyettesíthető vásárlási- vagy ajándékutalvánnyal is.

Minden pályamű, amelyet a szakmai zsűri közlésre alkalmas színvonalúnak talál, megjelenési lehetőséget kap a Zenekar 2021. december 11-i ifjúsági hangversenyének műsorfüzetében. Az 1. korcsoportban indulók garantált nyereménye a Zenekar Zene-Tér-Kép Játszókönyve, ezen felül minden pályázó meghívást kap a 2022. március 19-i ifjúsági hangversenyre, ezen felül elismerésben, valamint apró meglepetésben részesül, amely a 2021. december 11-i hangversenyen kerül átadásra.

A felhívás itt érhető el.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.