painting 1207701 960 720

A MOL Gyermekgyógyító Program a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját elősegítő élmény- és művészetterápiás programokat támogat.


Azok a civil szervezetek pályázhatnak sikerrel, akik az élmény- vagy művészetterápiás programokat krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy veszélyeztetett gyermekek és fiatalok számára valósítják meg. Az élményterápiák közé tartoznak többek között az állatasszisztált terápiák. A művészetterápia bármilyen művészeti ághoz kapcsolódhat: pl. zene, dráma, képzőművészet, fotó, film. Támogatás igényelhető a tervezett programmal kapcsolatban felmerülő valamennyi költségre. Azokra a programokra lehet pályázni, amelyek 2020. október 1 – 2021. július 31. között fognak megvalósulni.

 

A MOL Gyermekgyógyító Program pályázatán a szervezetek élmény- és művészetterápiás programjaikhoz nyerhetnek támogatást, amelyek
- a krónikusan beteg gyerekeknek a kórházi tartózkodás miatt jelentkező testi-lelki megpróbáltatások feldolgozásában tudnak segíteni
- a fogyatékkal élő gyerekeknél életprogramjuk részét alkotja a fejlesztés, amely saját és családjuk életminőségének javítását tudja elérni.
- a lelki egészség szempontjából rizikócsoportnak számító gyermekek és fiatalok esetében pedig a primer prevencióban nyújthatnak segítséget.

A pályázaton elnyerhető támogatás felső határa maximum 2 millió forint, a rendelkezésre álló keretösszeg 45 millió forint. A támogatást előfinanszírozás formájában nyújtja az alapítvány.


A pályázatok benyújtási határideje 2020. június 30. éjfél.


2019-ben 37 szervezet kapott támogatást közel 47 millió forint összegben. A MOL Gyermekgyógyító Program 2005 óta összesen több mint 500 rehabilitációs programot tudott támogatni a gyermekegészségügy területén. Az eddigi támogatások nagysága meghaladja a 670 millió forintot.

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.