Sio

A Köszönjük, Sió! Iskolatáska Program 2008-ban indult útjára, melynek célja a szociálisan is rászoruló családok szorgalmas gyermekeinek beiskolázásának támogatása. A program által olyan szociálisan hátrányos helyzetben lévő családokhoz juthat el a támogatás, akiknek valóban anyagi problémát jelent a tanévkezdés. Célja, hogy e családok gyermekei jobb esélyekkel indulhassanak útnak. Segítségükkel a gyerekek olyan felszerelésekhez juthatnak, melyek feltétlenül szükségesek tanulmányaik megkezdéséhez, ugyanakkor anyagilag jelentősen megterhelik a családot.


A program célkitűzése, hogy országosan mintegy 1000 családhoz juttassanak el egy-egy iskolatáskát és támogassák az összefogáson alapuló jótékonysági tevékenységet, hiszen a gyerekek és családok a támogatáshoz az iskolarendszeren keresztül juthatnak hozzá.
A pályázaton kizárólag általános iskolák támogató alapítványai vehetnek részt. Amennyiben az Iskola nem rendelkezik alapítvánnyal, ezt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címen jelezhetik, hogy közös megoldást találhassanak az Iskolatáska Programban való részvételhez.

 

A programban való részvételhez az alábbi feltételnek szükséges megfelelni:
• a gyermek rászorulónak minősülő, magyar állampolgárságú és 6-10 éves korú,
• magyarországi általános iskolai felvételt nyert a 2020/2021-es tanévre bármely 1-4. évfolyamba,
• a gyermek családja anyagi helyzetük alapján jogosult az állami és/vagy önkormányzati szociális segélyre és/vagy
• egyik, vagy mindkét szülő munkanélküli segélyre jogosult, és ezek egyikében részesülnek, családi pótlékot kapnak,
• a családban az egy főre jutó nettó jövedelem nem éri el a mindenkori nyugdíjminimum kétszeresét (ez 2020-ban 2 x 28.500.- Ft, azaz 57.000.- Ft)

Ezek a családok lehetnek egyedülálló szülő által vagy mindkét szülő által fenntartottak. További fontos szempont, hogy a gyermek iskolai eredménye és közösségben játszott aktivitása alapján szorgalmasnak mondott.
A programban részt venni legalább 25 db gyermekrajz benyújtásával lehetséges, melyet a pályázó általános iskolába járó, de a pályázat által nem érintett gyerekek készítettek a „Segíts a Sió Vitatigrisnek, hogyan segítsen a gyerekeknek, hogy boldogabbak legyenek!” témakörben. A rajzokat 2020. szeptember 30-ig szükséges beküldeni.

A beküldött rajzok versenyen vesznek részt, az 50 legjobb ötlet alkotói SIÓ ajándékcsomagot, a legszínvonalasabb munkákat beküldő 10 intézmény SióBulit kap. A rajzversenyen beküldött munkák 2020-ban is bekerülnek a www.koszonjuksio.hu oldalon található online Galériába, ahol regisztrációt követően lehet szavazni 2020. november 9-ig.

A pályázatok online beküldése 2020. július 15-éig lehetséges, melynek eredményhirdetése 2020. július 31-augusztus 10. között várható emailes formában. A rajzokra 2020. október 1 – november 9. között lehetséges szavazni, ennek eredményhirdetése 2020. november 30-án lesz. A díjak átvétele a 2020/2021 tanév második félév során történik.

A pályázati kiírás itt érhető el.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.