film

A POLIFILM Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház 27. alkalommal rendezi meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét. A szemlén minden arra érdemes munka dicséretben, oklevélben, tárgyi és pénzjutalomban részesül. A nevezési lapok és a 20 percnél hoszabb filmek beküldése határideje: 2020. augusztus 3., a 20 percnél rövidebb filmek leadási határideje: 2020. augusztus 24.

 

 

1994-ben a Diákfimszemlét Merza Gábor (független filmes), Papp László (média tanár) és Szőke András (Balázs Béla-díjas filmrendező) abból a célból hozták létre, hogy a fiatal filmeseknek is legyen önálló bemutatkozási lehetősége. A filmszemle célja azóta sem változott, bemutatkozási lehetőséget biztosít általános iskolás, középiskolás és fiatal filmesek (egyetemisták) részére, saját korosztályi környezetükben mutathatják be legújabb filmes munkáikat a nagy nyilvánosság és a szakmai közönség előtt. Emellett fontos cél, hogy a filmezéssel foglalkozó fiatal generációk megismerjék egymást, hogy a jövőben is együtt tudjanak működni szakmai pályafutásuk alatt.

Kategóriák:
1. Általános iskolás
2. Középiskolás
3. Fiatal filmes

A jelentkezők 20 percnél rövidebb alkotásai előzsűri nélkül kerülnek be a szemle programjáb, a 20 percnél hoszabb filmek előzsűrin vesznek részt. A vetítések után naponta a szakmai zsűri vezetésével nyilvános konzultációra kerül sor az alkotók és az érdeklődők számára. Az arra érdemes alkotásokat a zsűri véleménye szerint kerülnek díjazásra.

Postacím és a Szemle helyszíne:
Aranytíz Kultúrház
1051 Budapest, Arany János utca 10.

Minden nevezett film tematikai és időmeghatározás nélkül bemutatásra kerül.
A nevezés és a szemle látogatása díjtalan!

A szemlére a felhívás itt érhető el.
A nevezési lap itt érhető el.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.