szinhaz

Második alkalommal hirdet pályázatot a MáSzínház KépMás – Próbálom túlkiabálni magam inkluzív előadásának térítésmentes megtekintésére középiskolai osztályoknak. A dráma, amelyben három értelmi fogyatékossággal élő és két ép színésznő játszik, a női szerepek és a fogyatékosság viszonyát járja körül. A Swimathon kampány keretében több mint 3 millió forintot gyűjtő szervezet az előadást követően egy feldolgozó foglalkozást is tart a diákoknak, szintén ingyenesen.

 

 

 

 

2018. február - június között a MáSzínház ismét lehetőséget biztosít diákközösségek számára, hogy kedvezményes feltételekkel vegyenek részt a KépMás - Próbálom túlkiabálni magam című inkluzív színházi előadáson és az előadáshoz kapcsolódó feldolgozó foglalkozáson.  Az előadást, amelyben három sérült és két ép értelmű színésznő játszik egyenrangú partnerként, közösen. 2017. április 27-én mutatták be a Jurányi Házban. Az előadás arra keresi a választ, hogy milyen kihívásokkal néz szembe ma egy sérültként és egy épként címkézett nő gyermekkorától a kapuzárásig? Dittiről azt mondják, hogy fura. Azt szeretné, ha nem elfordulnának az emberek, hanem odamennének hozzá, és megkérdeznék, hogy miért. Szabina, Ditti nővére nagyon szeretne különleges lenni, kitűnni a tömegből, mégis folyamatosan úgy érzi, hogy átlagos. A testvérpár története a játszók személyes élményei, emlékei alapján jött létre, és nem titkolt célja csökkenteni a szakadékot az épek és sérültek között.


2017. szeptember és 2018. június között a 2017-es Swimathon közösségi adományozó kampányuknak köszönhetően lehetőséget biztosítanak arra, hogy diákcsoportok inkluzív színházi előadásukat támogatott formában, ingyenesen nézzék meg, majd részt vegyenek a hozzá kapcsolódó feldolgozó foglalkozáson.  Az előadás piaci ára 100 000 forint. Az elnyerhető támogatás mértéke: 100%.


A sikeresen pályázó csoportok:

  • Térítésmentesen megtekinthetnek egy esti előadást (75 perc),
  • Részt vehetnek a közvetlenül az előadás után tartott szakmai beszélgetésen (60 perc) VAGY színházi nevelési szakemberük és két színész az előadásból, egy előre egyeztetett délelőtti időpontban feldolgozó foglalkozást tart az osztálynak az iskolájukban (90 perc)

Mit vállalnak a támogatást elnyert pályázók?

  • Az egyeztetett előadás és foglalkozás alkalmakra időben érkeznek, minimum a vállalt létszám 80%-val.
  • A résztvevő diákközösség tagjai egy űrlapon véleményt fogalmaznak meg a látott előadásról, valamint a szakmai beszélgetésről/feldolgozó foglalkozásról a részvételt követő 10 napon belül.
  • A kísérő tanár egy egy űrlapon véleményt fogalmaz meg a látott előadásról valamint a szakmai beszélgetésről/feldolgozó foglalkozásról a részvételt követő 10 napon belül.
  • Részvételükről hírt adnak az intézmény online felületein (honlap, közösségi oldalak).


Jelentkezési határidő: 2018. január 19. 22.00 óra
Pályázni az alábbi linken található űrlap kitöltésével lehet: http://mas-zinhaz.hu/hu/palyazatok

Fotók az előadásról

https://www.facebook.com/pg/maszinhaz/photos/?tab=album&album_id=1207198532725233


Az előadás trailere:

https://www.youtube.com/watch?v=1byILzTxL7g

Forrás: mas-szinhaz.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.