Horvátország

Hivatalosan megnyílt az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2016. február 29-én. A program a határon átnyúló együttműkődés folytatásaként újabb lehetőséget nyújt a határtérség fejlesztésére. A kiírás indikatív értéke 26,5 millió euró, amely három különböző prioritást támogat: a természeti és kulturális erőforrások fenntartható hasznosítása, együttműködés, okatatás. Az első pályázati felhívás 2016. május 31-ig, közép-európai idő szerint 17.00 óráig áll nyitva, vagyis ez az egykörös kiírás beadási határideje.

A támogatásra civil szervezetek, önkormányzatok, és nonprofit szervezetek nyújthatnak be pályázatot. 

A természeti és kulturális erőforrások fenntartható hasznosítása

A prioritás célkitűzése a természeti és kulturális örökségek megőrzése, védelme, elősegítése és fejlesztése turisztikai látnivalókká való átalakításán keresztül, jövedelemtermelő képességgel. Kerékpár utak kiépítésére 200 ezer - 2 millió euró, idegenforgalmi látványosságok kialakítására 200 ezer - 1,5 millió euró, egyéb turisztikai beruhazásákora 100 ezer - 400 ezer euró támogatás nyerhető. A program célja továbbá még a környezeti sokszínűség helyreállítása a határrégióban: biológiai sokféleség és a talaj megóvása és helyreállítása és az ökoszisztéma-szolgáltatások elősegítése, többek között a NATURA 2000 és a zöld infrastruktúrák révén. A minimális támogatás 150 ezer euró, a maximális elnyerhető összeg 1,5 millió euró.

Együttműködés

Ezen prioritás célja több társadalmi és intézmény bevonása a határon átnyúló együttműködésbe, amelyek együttműködése elősegíti a régió fejlődését a megértés, a társadalmi csoportok közti interakciók és a helyi ügyintézés megkönnyítése tekintetében. A civil szervezeteket és önkormányzatokat illetően a közös kulturális- és sportesemények tartoznak a támogatandó tevékenységek körébe, amelyek során sor kerülhet az emberek közötti interakcióra. A támogatás minimális összege 50 ezer euró, maximuma pedig 300 ezer euró.

Oktatás

A program szándéka oktatási intézmények és szellemi központok szerepének javítása a konkrét helyi tudásbázis bővítése érdekében. A támogatás felhasználható közös tananyagok, illetve képzések kidolgozására és lebonyolítására, amelyek a régió kultúrájának jobb megismerését célozzák meg. A képzési szolgáltatáshoz kapcsolódó helyszínek felújítása, illetve eszközbeszerzés is támogatott tevékenység. Emellett speciálisan hátrányos helyzetűek (újra)integrációját is segíti a program. Az elnyerhető támogatás 100 ezer - 300 ezer euró.

Támogatásra jogosult területek

Magyarországon: Baranya megye, Somogy megye és Zala megye
Horvátországban: Međimurska (Muraköz), Varaždinska (Varasd), Koprivničko-križevačka (Kapronca-Körös), Bjelovarsko-bilogorska (Belovár-Bilogora), Virovitičko-podravska (Verőce-Drávamente), Požeško-slavonska (Pozsega-Szlavónia), Osječko-baranjska (Eszék-Baranya), Vukovarsko-srijemska (Vukovár-Szerémség) megyék.

Bővebb információ

 

Forrás: www.palyazat.gov.hu, Kép: www.kormany.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.