Green water culture system for Eel

Megjelent a MAHOP-2.4-2016 kódszámú felhívás, melynek célja a energetikai hatékonyság javítása és a vízminőségre gyakorolt negatív hatás csökkentése a halgazdálkodás területén. A vissza nem térítendő támogatás minimum 1 millió forint 50%-os támogatással. A pályázat benyújtására 2017. április 6-tól 2017. május 8.-ig van lehetőség.

A felhíváson belül már meglévő haltenyészetek támogathatóak, a támogatásra jogosultak az alábbiak, amennyiben legalább a pályázat benyújtását megelőző egy évben akvakultúrás tevékenységet folytattak és a Tenyészet Információs Rendszerbe bejelentettek:

  • a mezőgazdasági őstermelő; természetes személy, családi gazdálkodó
  • mikro- kis- és középvállalkozás
  • civil szervezet
  • akvakultúrás tevékenységet folytató termelői szervezet

A felhívás keretein belül az extenzív, félintenzív és intenzív haltenyészetek is elnyerhetik a környezetvédelmi célú beruházást.

A pályázat célkitűzései extenzív és félintenzív akvakultúra esetén:

  • A termelési folyamat energetikai hatékonyságának javítása automatizálási rendszerekkel, kedvező energiafelhasználású gépekkel, a fajlagos energia felhasználásának csökkentésével.
  • A vízhasználatra és vízminőségre gyakorolt negatív hatás jelentős csökkentése a vegyszerek, antibiotikumok és más gyógyszerek csökkentésével, megfelelő tápanyag ellátási technológiával, vízvizsgáló eszközök alkalmazásával, exogén vízmérgezés esetére való felkészüléssel.

A pályázat célkitűzései intenzív akvakultúra esetén: 

  • Zárt, recirkulációs rendszerű akvakultúrák fejlesztésének, műszaki/technológai rekonstrukciójának elősegítése, különös tekintettel a víztakarékosságra, a vízminőségre és az energetikai hatékonyság javítására.
  • A vízhasználatra és vízminőségre gyakorolt negatív hatás jelentős csökkentése a vegyszerek, antibiotikumok és más gyógyszerek mennyiségének csökkentésével, vízvizsgáló eszközök alkalmazásával, exogén vízmérgezés esetére való felkészüléssel
  • Az intenzív haltermelési folyamat energiahatékonyságának növelése automatizálási rendszerekkel, kedvező energiafelhasználású gépekkel, a fajlagos energia felhasználásának csökkentésével.

A pályázati felhívás itt érhető el!

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.