Image00001

A REPowerEU terv keretében több, mint 70 milliárd forintos keretösszeggel és akár 70%-os intenzitással indul pályázat hidrogén előállításához és felhasználásához szükséges beruházások támogatására.

Nagy kihívást jelen a kínálati (termelés) és keresleti (felhasználási) oldal közötti összhang megteremtése, ezért a beruházás a hidrogén termelési és felhasználási oldalának összehangolt felfutását célozza, ami lényegében azt jelenti, hogy egymásra épülve valósulhatnak meg a hidrogén előállításához és felhasználásához szükséges beruházási elemek.

Támogatásra jogosult minden Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, magyar adószámmal rendelkező jogi személy és az állami közfeladatot ellátó szervezetek, közszektor szervezetek. Mobilitási pillér esetén előnyt élveznek a közlekedési és logisztikai vállalkozások.

Az alábbi tevékenységek támogathatóak a pályázat két egymásra épülő pillérén belül:

  • 1) Hidrogén előállítása
    • Elektrolizátor telepítése.
    • Közvetlenül az előállító kapacitáshoz kapcsolódó tároló tartály létesítése.
    • Elektrolizátorhoz kapcsolódó addicionális megújuló áramtermelő kapacitások létesítése, ha azok a közcélú villamos energia hálózattól függetlenül (off-grid üzemmódban) üzemelnek.
  • 2) Hidrogén mobilitási célú felhasználása
    • Támogatás nyerhető hidrogén üzemanyag-cellás buszok és áruszállító gépjárművek beszerzésére, illetve hidrogéntöltőállomások létesítésére.

A támogatási keret 70,4 milliárd forint. A támogatási intenzitás: 70%.

A pályázat benyújtási határideje a végleges felhívás megjelenését követően kerül meghatározásra. Várható megjelenés 2023. ősz.

A pályázat előkészítő, tervezési dokumentuma itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.