solar system 2939551 640

 Megnyíltak a Virtuális Erőmű Program 2022. évi pályázatai, mely kapcsán a XIII. Díjátadó Gála megrendezése november elején várható a Parlamentben. A regisztrációk benyújtásának határideje 2022. október 15.

A VEP fenntarthatósági kezdeményezésének célja, hogy a partnerek energia- és CO2 megtakarításait pályázatain keresztül összegyűjtse, bemutassa, jó példáikat megossza és díjazza. Az el nem használt és így fosszilis erőműben meg nem termelt, tehát kiváltott energia egységekből egy „virtuális erőmű” épül, mely mára Paks után hazánk második legnagyobb erőműve lett. A programban több kategóriában is lehetséges a pályázás, többek között energiatudatos belföldi székhelyű gazdálkodó szervezetek, állami intézmények és önkormányzatok is nyújthatnak be támogatási kérelmet.

A 2022-ben meghirdetett pályázatok:

Energiatudatos Vállalat
Az Energiatudatos Vállalat Cím az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat első szintje. Ez a szint nem igényel múltbéli sikereket, már megvalósult energiahatékonysági fejlesztéseket, azonban elkötelezettséget igényel a fejlődésre.

Energiahatékony Vállalat
Az Energiahatékony Vállalat Díj az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat második szintje. Ha egy vállalat el szeretné érni ezt a szintet, akkor már megvalósult, sikeres energiahatékonysági projektet/intézkedést kell tudni felmutatnia.

Energiatudatos Önkormányzat
Energiatudatos Önkormányzat Címet kaphatnak azok az önkormányzatok, amelyek kész tervekkel és ezekre épülő benyújtott pályázatokkal, így erős elkötelezettséggel rendelkeznek az energiatudatosság iránt.

Energiahatékony Önkormányzat
Energiahatékony Önkormányzat Címet kaphatnak azok az önkormányzatok, amelyek a kész terveken és benyújtott pályázatokon túl megvalósított és lezárt energetikai beruházásokkal, így mérhető megtakarításokkal vagy mérhető megújuló energiatermeléssel rendelkeznek.

Energiatudatos Intézmény
Az Energiatudatos Intézmény Cím az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat első szintje. Ez a szint nem igényel múltbéli sikereket, már megvalósult energiahatékonysági fejlesztéseket, azonban elkötelezettséget igényel a fejlődésre.

Energiahatékony Intézmény
Az Energiahatékony Intézmény Díj az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat második szintje. Ha egy intézmény el szeretné érni ezt a szintet, akkor már megvalósult, sikeres energiahatékonysági projektet/intézkedést kell tudni felmutatnia.

Energiatudatos Kórház
Az Energiatudatos Kórház Cím az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat első szintje. Ez a szint nem igényel múltbéli sikereket, már megvalósult energiahatékonysági fejlesztéseket, azonban elkötelezettséget igényel a fejlődésre.

Enerhiahatékony Kórház
Az Energiahatékony Kórház Díj az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat második szintje. Ha egy kórház el szeretné érni ezt a szintet, akkor már megvalósult, sikeres energiahatékonysági projektet/intézkedést kell tudni felmutatnia.

Energiatudatos Iskola
A pályázatra bármelyik iskola tud jelentkezni.

Energiahatékony Iskola
A pályázatra bármelyik iskola tud jelentkezni.

A programhoz csatlakozni egész évben van lehetőség, azonban Őszi Kiválósági Pályázatra a regisztrációk beadásának határideje 2022. október 15. Az ez után érkezett pályázatokat csak a tavaszi díjátadó keretében tudják díjazni.

Bővebb információ itt érhető el.

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.