E car00001small2

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium információi szerint 2018 óta futó pályázat keretéből fennmaradó összegből még közel 500 autó támogatását ítélhetik meg. A tamogatásra magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek és Magyországon székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel jogi személyek is nyújthatnak be kérelmet. A támogatás mértéke a bruttó eladási ár 21 %-a (legfeljebb 1,5 M Ft). 

A pályázaton eddig 2,3 milliárd forintnyi támogatást ítéltek meg, amiből 618 gépkocsi finanszírozásához már 920 millió forintot ki is fizettek.

Támogatási kérelmet nyújthatnak be:

  • magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyként legfeljebb egy elektromos
    gépkocsi beszerzése támogatható;
  • magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező egyéni vállalkozónként, ügyvédenként, egyéni szabadalmi ügyvivőnként, egyéni közjegyzőnként legfeljebb egy elektromos gépjármű beszerzése támogatható, amennyiben a rendelkezésre álló szabad de minimis keretét nem haladja meg az igényelt támogatás összege;
  • magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező civil szervezetként, helyi önkormányzatként, köztestületként, költségvetési szervenként, egyházi jogi személyként, ügyvédi irodaként, szabadalmi ügyvivői irodaként, közjegyzői irodaként, gazdasági társaságonként és végrehajtói irodaként legfeljebb a rendelkezésre álló szabad de minimis keretének összegéig beszerezhető darabszámú elektromos gépjármű beszerzése támogatható.

A támogogatást tisztán elektromos személygépkocsik, legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tisztán elektromos tehergépkocsik és/vagy L7e-CU kategóriájú áruszállításra tervezett nehéz emelt teljesítményű kvadok vásárlásához lehet felhasználni.

A támogatás csak a 20 millió Ft bruttó vételárat meg nem haladó gépjárművekre igényelhető.

A pályázati kiírás itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.