konvektorszerelo fill 401x266

Folytatódik az Otthon Melege Program konvektorcsere alprogramja, amelynek keretösszege 2 milliárd forint, az érdeklődők pályázataikat országosan május 20-tól küldhetik be - jelentette be Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára.  Nem csak a konvektorok cseréjére, hanem már a teljes fűtési rendszer korszerűsítésére is lehet pályázni.

A pályázat lehetőséget nyújt a lakosság számára, hogy lakóépületekben, illetve társasházi lakásokban található elavult gázkonvektorok cseréjével hozzájáruljanak Magyarország klímavédelmi céljaihoz, egyszersmind csökkentsék energiafogyasztásukat és a belőle eredő kiadásaikat.

Jelen pályázati kiírásra kizárólag magyar adóazonosító jellel rendelkező természetes személyek nyújthatnak be pályázatot, aki:
• a beruházással érintett ingatlanban tulajdonjoggal rendelkezik, vagy
• a beruházással érintett önkormányzati tulajdonban lévő bérlakásnak érvényes bérleti szerződéssel rendelkező bérlője.
Egy magánszemély csak egy épület/lakás vonatkozásában részesíthető támogatásban, illetve ugyanazon épületre / lakásra vonatkozóan csak egy pályázat részesíthető támogatásban.

A pályázat keretén belül a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott), földgáz üzemű konvektoros fűtési rendszerrel rendelkező, a Pályázó magánszemély tulajdonában álló vagy önkormányzati bérlakásként funkcionáló lakóépületek, illetve társasházi lakások energetikai felújítására igényelhető támogatás.
Jelen pályázati kiírással a kimutatható energia-megtakarítást és CO2 kibocsátás csökkenést eredményező konvektoros fűtési rendszerek korszerűsítése, felújítására irányuló beruházások támogathatóak.

A támogatás minimális mértéke az elszámolható bruttó költségek 10 %-a, de minimum 50.000 Ft, maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 60 %-a, de maximum 750.000 Ft. A projekt keretében a gázkonvektor készülékek bruttó 160.000 Ft egységáron számolhatóak el. Amennyiben egy készülék ennél magasabb áron kerül beszerzésre, a bruttó 160.000 Ft egységár feletti összeg nem elszámolható költségnek minősül.

Az alprogram 2019. évi újranyitásakor pályázatot elektronikusan benyújtani 2019. május 20. 10:00 órától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges.
A pályázat benyújtásának végső határideje 2019. augusztus. 30.

A pályázati felhívás itt érhető el.

Forrás: MTI

FIGYELEM! A Pályázati Hírek portál egy híroldal, nem a pályázatok kiírója, kezelője vagyunk.

A portált üzemeltető NLC Tanácsadói Csoport Kft. foglalkozik pályázati tanácsadással és pályázatírással, de lakossági pályázatokat, így az Otthon Melege Program kapcsán tanácsdást nem vállal, ezügyben nem tud tanácsot adni, kérjük ne keressenek bennünket lakossági pályázatok (konvektorcsere, lakásfelújítás, mosógépcsere stb.) ügyében!

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.