energiahatekonysag

Jövő tavasszal főként családi házak energiahatékonyság-növelő beruházásainak támogatásával folytatódhat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által működtetett Otthon Melege Program.  A tavalyi, hasonló kört célzó programtól eltérően a szigetelést és a fűtési rendszerek cseréjét nem külön-külön támogatnák: teljes körű energiahatékonysági felújítást fognak támogatni.  A vissza nem térítendő támogatás 40% lehet majd. Ehhez hasonló mértékű "visszatérítendő támogatás" - vagyis kamatmentes és alacsony kamatozású hitel - is társulhat húsz százalék önrészigény mellett.

A pályázat itt kerül meghirdetésre majd 2016 tavaszán.

A palyazatihirek.eu-t üzemeltető NLC Tanácsadói Csoport Kft. nem vállal felkészítést és tanácsadást ezen pályázat kapcsán.

A pályázathoz nem szükséges pályázatírót megbízni, azt tervezői segítséggel bárki önmaga is el fogja tudni készíteni a magyarorszag.hu-n regisztrált ügyfélkapu hozzáférése segítségével.

A tervezetést, felmérést, kivitelező kiválasztást már most érdemes megkezdeni a fenti linken keresztül elérhető regisztrált kivitelezők akár a pályázat megírását is vállalják.

Bővebb információ 2016 tavaszán várható.