Várhatóan az év végén, a jövő év elején megjelenik a pályázati kiírás a Paksi Atomerőmű legfeljebb két blokkal történő bővítésére a jelenlegi telephelyen – mondta Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára újságíróknak október 10-én Prágában, a Közép-európai Atomenergetikai Ipari Fórumon.
Az államtitkár az orosz Roszatom szervezésében zajló rendezvényen előadást tartott a magyar energetika helyzetről. Kovács Pál újságíróknak elmondta: a magyar sajátosságokra szabott tendert a Magyar Villamos Művek (MVM) írja majd ki. Számítások szerint reálisan mintegy 30 százalékot tehetne ki a magyar beszállítói részvétel a beruházásban, 218 magyar cég tudna bekapcsolódni a munkába.

Az államtitkár a fórumon tartott előadásában elmondta, hogy  Magyarországon a 2030-ig szóló Nemzeti Energia Stratégia számol az atomenergiával. Az európai uniós előírásokkal összhangban a magyar energiastratégia kiemelten kezeli a takarékosságot és a hatékonyságot. A megújuló energia arányát 2020-ig 14,6 százalékra emeli Magyarország – fejtette ki az államtitkár. Kovács Pál beszámolt arról is, hogy Magyarország hangsúlyt helyez az atomenergetikai szakemberek képzésére, a hazai szakember-utánpótlás mellett például vietnami atomenergetikai szakembereket is oktatnak a budapesti műszaki egyetemen, illetve a Paksi Atomerőműben.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.