Május 10-én, csütörtökön megnyitja kapuit a 6. RENEXPO, Magyarország vezető energetikai szakkiállítása, amely iránt az idén korábban nem látott nagyságú a nemzetközi érdeklődés. A 6. RENEXPO Central Europe-on, a rendezvény nevéhez méltóan szinte a teljes közép európai régió képviselteti magát. Mintegy 100 kiállító érkezik 10 országból, vagyis a hazai közönség előtt bemutatkozók 30 százaléka külföldi lesz. Német, lengyel, osztrák, román, szlovák, szlovén, cseh, szerb, olasz szakemberekkel találkozhatnak azok, akik május 10-12 között kilátogatnak a Hungexpo vásárvárosba.


A RENEXPO-n bemutatkoznak a világ legkorszerűbb technikáinak képviselői. Láthatóak lesznek a legújabb napkollektorok, napelemek, bioenergiával működő kazánok. Az UniStreet-en 5 egyetem képviselőivel is találkozhatnak azok a látogatók, akik arra kíváncsiak, melyek az aktuális fejlesztési irányok a modern energiaiparban. A szakembereket szakmai napok és nemzetközi konferenciák várják kiemelten biogáz, napelemek és napkollektor témában, mert ezeken a területeken Magyarország óriási, eddig kihasználatlan potenciállal rendelkezik.

A találkozókon ott lesznek a Kormány és az illetékes Minisztériumok képviselői, így megismerhetők lesznek a várható pályázati elképzelések is.
A kiállítás mindhárom napján külön standdal lesznek jelen az Energiaközpont munkatársai, így a szakmai érdeklődők, befektetők, fejlesztők pontos információkhoz juthatnak az elérhető állami támogatásokról.


Az eseménysorozat csúcspontjaként május 12-én, szombaton a RENEXPO-n megrendezésre kerül az Elektromos Mobilitás Napja, amikor a nagyközönség előtt ingyenesen nyitja meg kapuit a vásárváros. Itt mutatkozik be az E-Mobility Network, vagyis azok a nagy magyarországi vállalatok, köztük a kezdeményező ELMÜ-ÉMÁSZ csoport, amelyek elhatározták, hogy az elektromos közlekedés népszerűsítésében úttörő szerepet vállalnak hazánkban.


Több vezető gépkocsigyártó elhozza elektromos szériaautóját, így a magyar közönség elsőként lehet tanúja annak a forradalomnak, amely világszerte folyik az autóiparban és amelynek következményeként belátható időn belül elköszönhetünk a tisztán benzinüzemű gépjárművek korszakától.


A kiállítás sztárja minden bizonnyal a Toyota harmadik generációs hibrid gépkocsija, a "Prius Plug in" lesz, amelyet először láthat a magyar közönség majd mindenkit megelőzve, hiszen az autó hivatalos bemutatkozása csak ősszel várható.

 Forrás: RENEXPO

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.