Bencsik János klíma- és energiaügyi államtitkár debreceni sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy az Új Széchenyi Terv zöldenergia-programjának keretében az önkormányzatok 85 százalékos vissza nem térítendő támogatást kapnak energiafelhasználást csökkentő beruházásaikhoz.

Az államtitkár szerint a nehéz anyagi helyzetben lévő önkormányzatok csak ekkora mértékű támogatással tudnak a felszínen maradni. A 200 millió forint alatti beruházásokat tartalmazó önkormányzati pályázatok támogatásáról automatikus elbírálási rendszerben döntenek, amely nagyon leegyszerűsíti a folyamatot.

Az államtitkár kifejtette, hogy az épületenergetikai beruházások támogatására 11 milliárdos keret áll rendelkezésre, míg a megújuló energia előállításával és felhasználásával kapcsolatos beruházásokra 30 milliárd a keret. További 10 milliárd forintot lehet majd felhasználni szemléletformálásra, demonstrációs célú mintaprojektek bemutatására.

Bencsik János a sajtótájékoztatót megelőzően több hajdú-bihari település polgármesterével találkozott, és meglátogatta Tégláson az energiatakarékos víztárolókat, kazánokat és napkollektorokat gyártó Hajdu cégcsoportot. Példaértékűnek nevezte a cég munkáját, mivel a korszerű termékek gyártása mellett munkahelyeket is teremt.


Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.