A hazai napenergia-piac aktuális helyzetét, kihívásait és lehetőségeit mutatja be az Energia Klub legújabb elemzése. A kérdőíves felmérés alapján készült munka legfontosabb tanulsága, hogy miközben a piacon egyre több a szereplő, egyre fontosabb tényező a termékek és szolgáltatások minősége is. Az elemzés mindazoknak hasznos lehet, akik a hazai napenergia-piac aktuális (2009 végi) állapotára kíváncsiak.

Az Energia Klub 2008 ősze után immár második alkalommal végezte el kérdőíves felmérését a napelemek- és napkollektorok forgalmazásával, gyártásával foglalkozó magyarországi vállalatok között. Úgy gondoltuk, érdemes megvizsgálni, hogy 2008 tele óta milyen változások következtek be az érintett piacon: érvényesültek-e az akkoriban előre jelzett tendenciák, vagy a gazdasági visszaesés a napenergia-szektort is súlyosan érintette?

A hazai napenergia-piacról hivatalos adatok nem állnak rendelkezésre, központi adatszolgáltatás hiányában csak szakértői becslésekre lehet hagyatkozni. Az Energia Klub piacelemzései egyedülálló módon ad információt a piacot jellemző keresleti és kínálati viszonyokról, a piac szerkezetéről, a szereplők által érzett problémákról és lehetőségekről.

Az elemzésben a termékek minőségi kérdésein túl többek között szó van még arról is, melyek a vásárlók által preferált technológiák, hogyan reagál a napelem-szektor a fogyasztók jövedelem-változásaira, hogyan érintik a vállalkozásokat, illetve magát a lakosságot az országot elárasztó kínai termékek, illetve milyen válaszok találhatók minderre a pályázati rendszereinkben?

A „Magyarországi napenergia-piac 2009-ben – egy kérdőíves felmérés eredményei” c. elemzés tartalmából:
- Hazai adottságok a napenergia hasznosítására
- Igénybe vehető támogatások
- A piac mérete, telítettsége
- Kínálati oldal: kik az eladók és milyen termékeket forgalmaznak?
- Keresleti oldal: kik a legfontosabb vevők, és mi mozgatja őket?
- Veszélyek és kockázatok
- Piaci prognózis
- Mellékletek

Megrendelés:
A magyar nyelvű elemzés 20.000 Ft + ÁFA + postaköltség (az angol nyelvű kiadás EUR 100 + ÁFA + postaköltség) fejében rendelhető meg az Energia Klubtól, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy a +361/411 3520 telefonszámon.

Forrás: energiaklub.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.