A pályázati felhívás keretében olyan jogalanyok (állami és/vagy magánszervezetek, szereplők és intézmények) nyújthatnak be pályázatot, amelyeket az Európai Unió tagállamainak valamelyikében jegyeztek be. A pályázók természetvédelem és biodiverzitás, környezetvédelmi politika és irányítás valamint információ és kommunikáció területén nyújthatnak be támogatási kérelmet.

A pályázati felhívás a következő témákat öleli fel:

1. LIFE+ természet és biodiverzitás
Fő célkitűzés: A természeti rendszerek, a természetes élőhelyek, valamint a vadon élő növény- és állatfajok védelme, megőrzése, helyreállítása, figyelemmel kísérése és működésük elősegítése azzal a céllal, hogy 2010-re az EU-ban sikerüljön megállítani a biológiai sokféleség - többek között a genetikai források sokféleségének - csökkenését.

2. LIFE+ környezetvédelmi politika és irányítás
Fő célkitűzések:
- Éghajlatváltozás, víz, levegő, talaj, városi környezet, zaj, vegyi anyagok, környezet és egészség, természeti erőforrások és hulladékok, erdők, innováció, stratégiai megközelítés.

3. LIFE+ információ és kommunikáció
Fő célkitűzés: A környezetvédelmi kérdésekkel - ezen belül az erdőtüzek megelőzésével - kapcsolatos információk terjesztése és a környezettudatosság erősítése, illetve olyan kísérő intézkedések támogatása, mint a tájékoztatásra irányuló és a kommunikációs tevékenységek, a figyelemfelkeltő kampányok, a konferenciák és a képzések, ezen belül az erdőtüzek megelőzésével kapcsolatos képzések.

Bár nincs korlátozás a fenti célkitűzésekre irányuló projektek tárgyát illetően, a Bizottság a biológiai sokféleség csökkenésének megállításával foglalkozó pályázatokat részesíti előnyben.

Az uniós társfinanszírozás aránya

1. LIFE+ természet és biodiverzitás
- Az uniós pénzügyi támogatás aránya a támogatható költségek legfeljebb 50%-áig terjed.
- Azon projektek esetében azonban, amelyek a madarak, valamint a természetes élőhelyek védelméről szóló irányelvekben szereplő, elsődleges fontosságú természetes élőhelyek és veszélyeztetett fajok védelmét célozzák, a társfinanszírozás maximális aránya 75%.

2. LIFE+ környezetvédelmi politika és irányítás
- Az uniós pénzügyi támogatás aránya a támogatható költségek legfeljebb 50%-áig terjed.

3. LIFE+ információ és kommunikáció
- Az uniós pénzügyi támogatás aránya a támogatható költségek legfeljebb 50%-áig terjed.

A projektjavaslatokat 2010. szeptember 1-jén kell benyújtani az illetékes nemzeti hatóságokhoz. A projektjavaslatokat azon tagállam nemzeti hatóságához kell benyújtani, amelyikben a kedvezményezettet bejegyezték.
A LIFE+ program keretében 2010-ben végrehajtandó projektekhez cselekvési támogatás céljára 243 243 603 euró áll rendelkezésre.

LIFE+ Információs Nap az Európai Bizottság szervezésében.

A rendezvény időpontja: 2010. május 19., szerda, helyszíne: a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara konferenciaterme (1024 Budapest, Lövőház utca 30.)

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.