Warning: strpos(): Empty needle in /chroot/home/palyazat/palyazatihirek.eu/html/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 657

Warning: strpos(): Empty needle in /chroot/home/palyazat/palyazatihirek.eu/html/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 657


A szélenergia részesedése eléri az 50%-ot 2050-re Európa elektromos energia termelésében – hangzott el a szélenergia ipar kulcsemberei részéről Európa legnagyobb szélenergia konferenciáján és vásárán. A terv a varsói Szélenergia Konferencia és Vásár (EWEC 2010) kezdőnapján, kedden került a nyilvánosság elé.

Arthouros Zervos, az  Európai Szélenergia Szervezet  (EWEA) elnöke szerint, a jelenben hozott döntéseink nagyban befolyásolják energiatermelésünket 40 év múlva, annak ellenére, hogy  a 2050-es dátum nagyon távolinak tűnik.

Az EU és a G8-ak vállalták, hogy 2050-ig 80%-al csökkentik az üvegház gázok kibocsátást.  Zervos hozzátette: „Nem hagyhatjuk, hogy a politikusok nagy komoly kijelentéseik ellenére a következő generációra hagyják a nehéz döntések meghozatalát. 2050-re szóló elképzeléseinkhez már 2020-ra új erőművekre van szükség. A teljesen megújuló energián alapuló ,energiaszektor az egyetlen lehetőség, hogy elérjük a 80-95% széndioxid kibocsátás csökkenést 2050 ig. A fennmaradó kibocsátást más szektorok fogják produkálni, például a mezőgazdaság”

Azonban szólnunk kell a megújuló energia alapú gazdaságról . „Megújuló energiákkal, Európa energiaszükségletének 100% -át ki lehetne elégíteni 2050-ig bármiféle szénalapú energia nélkül. A szélenergia már ma meghatározó energiaforrás Európában, piaci részesedése átlagosan évi 23%-al nőtt az elmúlt 10 évben.

Christian Kjaer az EWEA főtitkára szerint ha a megfelelő infrastruktúrális és piaci változások megtörténnek, az 50% os vállalás 2050.-ig reálisan megvalósulhat. „Csupán azt kell tennünk, hogy folytatni kell az eddigi növekedési ütemet, és abban is biztos vagyok, hogy a többi megújuló energia szintén ki tudja elégíteni a fennmaradó energia igényt.” Az elsődleges prioritás, egy összeurópai hálózat kiépítése, azonban az egyértemű,  hosszútávú politikai elkötelezettség ehhez elengedhetetlen.

Egy integrált energiapiac alapvető fontosságú a gazdaságos energiafelhasználáshoz és a fogyasztók számára is alacsony árakhoz. „Az energia egy nemzetközi kihívás” mutatótt rá Kjaer „Hihetetlen , hogy 24 évvel a javak, szolgáltatások, a tőke, és a munkaerő szabad áramlásának megteremtése után az EU még nem teremtette meg az elektromos áram szabad áramlásának lehetőségét!”

A lengyel soros elnökség alatt Marcin Korolec azt mondta, hogy a szélenergia aránya Lengyelországban szárazföldön és vízen is egyaránt növekedni fog, mivel számos kutatás azt támasztja alá, hogy Lengyelországban optimális szélviszonyok uralkodnak.

A szélenergia a rendkívül fontos eleme lehet az energiatermelésnek és rengeteg új munkahelyet tud teremteni Lengyelországban.

További információ:
Paolo Berrino, EWEA
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+32 486 277 169

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.