Az idén még két új pályázati kiírás meghirdetése és további egyszerűsítések várhatók a már pályázható felhívásoknál az energia területén - jelentette be Bús László, az illetékes közreműködő szervezet, az Energia Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A budapesti energetikai pályázati információs nap nyitányaként tartott sajtótájékoztatón Bús László elmondta: új pályázati kiírás készül az épületenergetikai fejlesztések európai uniós támogatására, s külön felhívást hirdetnek meg a nem központi költségvetésből finanszírozott (önkormányzati) kórházak energetikai racionalizálására.

Emellett közép-magyarországi megújuló energiaprojekttel is lehet hamarosan pályázni az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Környezet és energia operatív programjának (KEOP) 5.3.0/B azonosító számú kiírására, amely a megújuló energiaforrás hasznosítással kombinált épületenergetikai fejlesztéseket támogatja.

A közreműködő szervezet tapasztalatairól szólva kiemelte: megnőtt a kedv az energetikai fejlesztések iránt, s egyre jobb minőségűek a benyújtott pályázatok is. A kifogástalan vagy csak kis javításra szoruló támogatási kérelmek aránya a korábbi alig 40 százalékról több mint 50 százalékra nőtt. "Vagyis bebizonyosodott, hogy a jó előkészítés és a megfelelő szakértők kiválasztása majdhogynem garantálja a sikert" - jegyezte meg az Energia Központ vezetője.

Az eddigi mérleget megvonva beszámolt arról, hogy a 2007-13-as hétéves európai uniós költségvetési időszak kezdete óta 15,5 milliárd forintot sikerült lekötni energetikai pályázatokkal. A megújított pályázati konstrukcióknak köszönhetően egyedül 2009-ben 5,1 milliárd forint támogatást ítéltek meg az ilyen projektek gazdáinak.

Forrás: vg.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.