Mercedes

A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár a régió legnagyobb munkáltatójaként elkötelezett a sport és az utánpótlásnevelés iránt.  A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (TAO tv.) 24/A §-a rendelkezik a látvány-csapatsport támogatást érintő adófelajánlás intézményéről, mely alapján társasági adójából a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (MBMH) a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felé tett rendelkező nyilatkozata útján támogatni kívánja címbeli tevékenységeket végző civil szervezeteket.

A látvány-csapatsportok támogatása esetében a rendelkező nyilatkozatban felajánlott összeg 12,5 százaléka kiegészítő sportfejlesztési támogatásnak minősül. A kiegészítő sportfejlesztési támogatásról az MBMH és a látvány-csapatsportban tevékenykedő szervezet szerződésben rendelkezik arról, hogy az MBMH szponzorációs ellenszolgáltatásra jogosult.

Az MBMH ügyvezetésének döntése értelmében a vállalat 2023. évi társasági adójából a TAO tv. 24/A § szerinti rendelkezés útján történő támogatás felajánlására nyilvános pályázatot hirdet.

A szétosztásra kerülő összeg várhatóan összesen 1.500.000.000 HUF, azaz egymilliárdötszázmillió Forint a következők szerint:

• Utánpótlás-nevelésre összesen maximum kb. 1.200.000.000 Forint

• Ingatlanfejlesztésre összesen maximum kb. 300.000.000 Forint

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az MBMH fenntartja a támogatásban kiadott összeg módosításának jogát - a pályázati felhívás ennek megfelelően nem tekinthető ígérvényként a teljes maximális összeg maradéktalan kiosztására.
A pályázat feltétele a mindenkor hatályos TAO-törvény által előírt feltételeken kívül:

• Kecskeméti, vagy Kecskemét vonzáskörzetében működő, utánpótlásneveléssel foglalkozó sportegyesületek pályázatát várjuk. A pályázat elbírálása során előnyt élveznek a következő települések sportegyesületei: Abony, Ágasegyháza, Ballószög, Békéscsaba, Cegléd, Csépa, Cserkeszőlő, Csongrád, Dabas, Dunaújváros, Fegyvernek, Helvécia, Izsák, Jakabszállás, Jászkarajenő, Kecel, Kecskemét, Kerekegyháza, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kistelek, Kőröstetétlen, Kunadacs, Kunszentmárton, Lajosmizse, Lakitelek, Martfű, Nagykőrös, Nyárlőrinc, Nyársapát, Orosháza, Öcsöd, Örkény, Pécs, Solt, Soltvadkert, Szabadszállás, Szeged, Szentes, Szentkirály, Szolnok, Tiszaalpár, Tiszaföldvár, Tiszakécske, Tiszakürt, Tiszaug, Törökszentmiklós, Törtel

• A sportegyesület vállalja az átfogó Compliance (feddhetetlenségi és transzparencia vizsgálat) és szankciós lista-vizsgálatot
• A sportegyesület vállalja a nyilvánossági záradékot – az MBMH a támogatás adatait közzé teheti
• A sportegyesület igazolni tudja az egyesülethez leigazolt, utánpótláskorú játékosok létszámát
• A sportegyesület teljes transzparenciát vállal a TAO-pénzek felhasználásával kapcsolatban, azok felhasználásáról írásbeli összefoglalót nyújt be


Utánpótlás-nevelés célú pályázat

A benyújtott pályázat alapján az egyesületek a következő számítás szerint kaphatnak a TAO-keretből:

• 250 főnél kisebb létszámú egyesületek esetén a maximálisan adható keretösszeg
230.000 Ft/utánpótláskorú, az egyesülethez hivatalosan leigazolt játékos
• 250 főnél nagyobb létszámú egyesületek esetén a maximálisan adható keretösszeg
100.000 Ft/utánpótláskorú, az egyesülethez hivatalosan leigazolt játékos

Amennyiben az utánpótlásnevelésre fordított MBMH TAO támogatás eléri az adott sportegyesület utánpótlásnevelésre fordítható keretösszegének 50%-át, az MBMH az adott támogatási összeget arányosan csökkenti annak megfelelően, hogy a sportegyesület utánpótlásnevelésre fordítható keretösszegének legfeljebb 49%-át tegye ki.
A következő adatokat kérjük táblázat formájában a pályázat szövegének részeként elküldeni:

Sportegyesület székhelye (település megnevezése):

Utánpótláskorú játékosok létszáma:

Az egyesület utánpótlásnevelés témára fordítható TAO támogatásának keretösszege (összesen):

Utánpótlásnevelés célra megpályázott összeg a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. felé:

Kérjük, a benyújtott pályázat mellékleteként csatoljanak egy, a sportegyesület által aláírt és lepecsételt dokumentumot a sportegyesülethez leigazolt, utánpótláskorú játékosok összlétszámáról. A dokumentum nem tartalmazhat névsort.


Ingatlanfejlesztési célú pályázat

• Ingatlan-fejlesztés esetén a benyújtott projekteknél a maximálisan felajánlható keretösszeg az összberuházás 20 %-a. Előnyben részesítjük azokat a projekteket, amelyek az energiahatékonyság célját szolgálják. A beérkezett ingatlan-fejlesztésre vonatkozó pályázatokról a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetése külön döntést hoz.

Sportegyesület székhelye (település megnevezése):

Az egyesület ingatlanfejlesztésre / beruházás témára fordítható TAO támogatásának keretösszege (összesen):

Ingatlanfejlesztés / beruházás célra megpályázott összeg a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. felé:

Ingatlanfejlesztés / beruházás célra megpályázott összegből tervezett témák felsorolása:

A pályázó jogosult mind utánpótlásnevelésre, mind pedig ingatlan-fejlesztésre egyidejűleg pályázni, de a pályázatokat külön dokumentumként, külön pályázatként kell beadni.

A Ptk. versenyeztetési eljárásra vonatkozó szabályai jelen pályázati kiírás tekintetében nem alkalmazandók, azok alkalmazását kizárjuk.

Pályázat(ok) benyújtásának határideje: 2024. március 12-e, 10 óra.

A pályázat benyújtásának formája: pdf-dokumentum pályázati leírással maximum 4.000 karakter terjedelemben a pályázati célok egyértelmű megfogalmazásával, valamint az egyesülethez leigazolt, utánpótláskorú játékosok összlétszámának megadásával a következő e-mail címre:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Minden pályázatot egyesével bírálunk el, és minden pályázatra visszajelzést adunk legkésőbb 2024. április 12-ig.

Pozitív elbírálás esetén a következő dokumentumok hiánytalan benyújtására van szükség legkésőbb 2024. május 20-ig:

• Szakszövetségtől kapott hivatalos határozat a befogadható támogatásokról
• Igazolási kérelem kitöltve és cégszerűen aláírva
• Adóhatósági igazolás a szervezet köztartozásmentességéről
• A vezető tisztséget betöltő személy erkölcsi bizonyítványa (bemutatásra), illetve ha a szervezet alapító okirata egyértelműen kizárja, hogy büntetett előéletű személy töltse be az ügyvezetői tisztséget, akkor az alapító okirat ide vonatkozó része

Amennyiben a partner az említett dokumentumokat nem tudja határidőig hiánytalanul bemutatni, a partner elesik a pályázati összegtől.

Az MBMH nem vállal felelősséget az országos szakszövetségek hatáskörébe tartozó támogatási időszak módosítása következtében meghiúsuló támogatásokkal kapcsolatban.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.