MFP

Megjelentek a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2022. évben meghirdetett "civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása" nevű alprogram pályázati kiírásai. 

A Magyar Falu Program célja az 5000 fő lakosságszám alatti települések hátrányainak enyhítése, így többek között az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosítása, illetve olyan fejlesztések megvalósítása, amelyek vonzóvá teszik az ott élők, illetve a letelepedni szándékozók számára ezen településeket. E célból a Magyar Falu Program keretében lehetőség nyílik a civil közösségi tevékenységek és azok végzéséhez szükséges feltételek támogatására. 

Pályázatot nyújthat be azon egyesület vagy alapítvány: 
 • amelyet a bíróság 2021. december 31-éig nyilvántartásba vett,
 • amely rendelkezik a 2020. vagy a 2021. évi lezárt évről szóló, az Országos Bírósági Hivatalnál letétbe helyezett számviteli beszámolóval, és
 • amelynek székhelye olyan magyarországi településen van, amelynek – a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartását kezelő központi szerv által az adott település tekintetében 2021. január 1-jén nyilvántartott – lakosságszáma 5000 fő vagy ez alatti. 
A pályázati kiírás négy különböző kategóriára szól, amelyek az alábbiak:
 
Civil szervezetek ingatlanberuházási, -felújítási támogatása (FCA-KP–1–2022/1):
 • Civil szervezet ingatlan vásárlása;
 • Civil szervezet tulajdonában lévő ingatlan felújítása;
 • Civil szervezet használatában lévő, helyi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan felújításának támogatása, melynek feltétele a civil szervezet és a helyi önkormányzat között legalább a fenntartási időszakra szóló (5 éves), ingyenes használatról szóló előzetes megállapodás megléte;
 • Civil szervezet használatában lévő, egyházi jogi személy tulajdonában lévő ingatlan felújításának támogatása, melynek feltétele a civil szervezet és az egyházi jogi személy között legalább a fenntartási időszakra szóló (5 éves), ingyenes használatról szóló előzetes megállapodás megléte.
 
Civil szervezetek gépjárműbeszerzési támogatása (FCA-KP–1–2022/2):
 • Gépjárműbeszerzéssel kapcsolatos támogatás: új és használt gépjármű beszerzése, gépjármű karbantartása, felújítása, alkatrész beszerzése. Használt gépjármű beszerzése esetén legfeljebb 10 éves, regisztrált, érvényes műszaki vizsgával rendelkező gépjármű vásárlása támogatható, az adott gépjármű EUROTAX katalógusban szereplő, igazságügyi műszaki szakértő vagy műszaki szakértői iroda által igazolt, vagy a forgalmi érték meghatározásról szóló igazolásban szereplő árához képest legfeljebb + 20%-os mértékig. A részletes szabályokat az Útmutató tartalmazza. Kivétel: 10 évnél idősebb, regisztrált, érvényes műszaki vizsgával rendelkező használt tűzoltóautó beszerzése. 
 
Civil szervezetek eszközbeszerzési támogatása (FCA-KP–1–2022/3):
 • Jármű karbantartása, felújítás, alkatrész beszerzése;
 • Nem gépi meghajtású új jármű beszerzése (pl. kerékpár);
 • Eszközbeszerzés. 
 
Civil szervezetek programszervezési támogatása (FCA-KP–1–2022/4):
 • A helyi közösség életét meghatározó, értékmegőrző, értékteremtő, a pályázó által szervezett programok előkészítése, megvalósítása;
 • A programokhoz kapcsolódó költségek támogatása.
 
Egy pályázó kizárólag egy pályázatot nyújthat be a jelen pályázati kiírás keretében. A pályázó kizárólag egy pályázati kategóriára igényelhet támogatást. Több pályázó nem nyújthat be együttesen pályázatot.
 
Az igényelhető támogatási összeg felső határa:
 • Ingatlanberuházási, felújítási támogatás esetén: 7.000.000 Ft
 • Gépjárműbeszerzési támogatás esetén: 7.000.000 Ft
 • Eszközbeszerzési támogatás esetén: 2.000.000 Ft
 • Programszervezési támogatás esetén: 2.000.000 Ft
A pályázatok benyújtására az alábbi időszakban van lehetőség:
2022. január 10. 10 óra 00 perc – 2022. február 11. 12 óra 00 perc
 
A pályázati felhívás itt érhető el.
 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.