Hungary Ócsa a Tájház 04

Április 30-án kiírásra került a Népi Építészeti Program Tájházak fejlesztése pályázati felhívása, a felhívás keretében szakmai előkészítésre és épületfelújításra lehet támogatási kérelmet beadni. Pályázatot adhatnak be tájház népi építészeti emlékek természetes és jogi személy tulajdonosai, vagyonkezelői és használói.

A támogatás célja, hogy forrást biztosítson olyan, Magyarország területén álló tájház népi építészeti emlékek veszélyelhárítását, állagmegóvását, valamint részleges vagy teljes helyreállítását megelőző és megalapozó előkészítő dokumentációk, kutatások elkészítéséhez, valamint épületfelújítási és karbantartó tevékenységekhez, amelyek az épített örökségnek műemléki értéketképviselő, egyedi védelem alatt álló elemei és egyetemes értékeikre tekintettel a világörökség várományosi tájház helyszínek kiválasztási kritériumainak szellemiségében megjelölésük szakmai listákon megtörtént.

A tájház népi építészeti emlékek helyreállítását megelőző szakmai dokumentációk elkészítéséhez, illetve a szakmai előkészítéssel már rendelkező tájházak esetében az épületfelújításra igényelhető támogatásra kérelmet nyújthatnak be egyedi védelem alatt álló tájház népi építészeti emlékek (magyar állampolgárságú) természetes és jogi személy tulajdonosai, vagyonkezelői és használói.

A pályázat keretében az alábbi két területre igényelhető támogatás:

  • szakmai előkészítésre, vagy
  • épületfelújításra (szakmai előkészítő dokumentációk birtokában).

Az odaítélhető vissza nem terítendő támogatás összege kérelmenként

  • szakmai előkészítésre minimum 500 ezer – maximum 1,5 millió Ft
  • épületfelújításra minimum 500 ezer – maximum 20 millió Ft.

A támogatás mértéke a tevékenység megvalósítása során felmerülő összköltség legfeljebb 80%-a. A bíráló bizottság a veszélyeztetett helyzetben lévő épületek esetében a támogatás mértékét egyedi döntéssel megemelheti a felmerülő összköltség legfeljebb 90%-ára.

A támogatási kérelmek benyújtási határideje 2021. június 14. 24:00 óra.

A felhívás itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.