volkswagen multivan panamericana small2

Utoljára 2015-ben volt széles körben elérhető lehetőség az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap keretéből 100% támogatásra pályázni kistelepülési civil szervezetek és egyházközségeknek is az önkormányzatok mellett.  A "Falubusz pályázat"-néven ismertté vált támogatási konstukcióban 2015-ben jellemzően mikrobuszokra és terepjárókra pályázatak a jogosult szervezetek.   

2019-ben a Magyar Falu Program keretében pályázhattak falubuszokra azok az 5000 fő alatti települések önkormányzatai, amelyek falu- vagy tanyagondnoki szolgálatot működtetnek.

2015-ben a hasonló pályázaton szélesebb kört tudtak támogatni.   Volt lehetőség eszközbeszerzésekkel, gyorsított eljárásban biztosítani a más beruházási támogatásból visszahullott pályázati pénzek felhasználását. 

2015-ben az elszámolható nettó kiadások összege az alábbiak szerint alakult:

a) terepjáró személygépjármű esetében legfeljebb 5 000 000 forint;
b) mikro- és kisbusz esetében kevesebb, mint 8 000 000 forint.

Egy lehetséges 2020-as pályázati felhívás részletei, így a támogatási összegek és keretek még nem ismeretesek.  Elképzelehető, hogy a VP-s forrásokból finanszírozásra kerülő, szélesebb körnek elérhető program a Magyar Falu Program keretében jelenik majd meg.

2020-ban december 31-ig szükséges meghozni a kötelezettségvállalásokat a 2014-2020-as pénzügyi ciklus terhére.  Hosszabb lefutású, építéssel, közbeszerzéssel járó beruházások támogatás nem valószínű, így ezekből a forrásokból.  A gépjármű beszerzést támogató pályázati felhívások várhatóan a tavasz során jelenhetnek meg.

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.