32491934701 7d780da803 b

A főváros idén is támogatja a városképet meghatározó építészeti értékek rekonstrukcióját, felújítását, ezért idén is kiírják az építészeti örökségvédelmi támogatás pályázatát - döntött múlt szerdán a Fővárosi Közgyűlés, amely félmilliárd forinttal növelte a kerületi önkormányzatok városrehabilitációs munkáinak támogatására fordítható pályázati keretet. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege legfeljebb a megpályázott munka összköltségének 50 százaléka lehet, és pályázatonként nem haladhatja meg a 10 millió forintot.

Idén különösen a főútvonalak mentén lévő épületek homlokzatának, illetve földszinti sávjának felújítását, rendbetételét kívánják támogatni. Ennek megfelelően az üzletportálok épületenként történő egységesítése, eredeti állapot szerinti felújítása, a reklámhordozók hatályos szabályok alapján és örökségvédelmi szempontoknak megfelelő kialakítása és az eredeti homlokzat-architektúra helyreállítása egyaránt támogatható.

A korábbi években meghirdetett célok többsége szintén érvényes ebben az évben is. Ezek a közterületről látható arculatot, utcaképet meghatározó épületrészek, továbbá a látogatható közintézmények, egyházi épületek belső tereiben (kapualj, lépcsőház, belső közös terek) lévő iparművészeti, képzőművészeti, belsőépítészeti értékek felújítása, helyreállítása. Társasházak esetében a közterületről látható értékőrző felújításon túl a különleges építészeti értékkel bíró kapualj, lépcsőház felújítása, tetővel, udvari függőfolyosóval kapcsolatos és az értékmegőrzéshez szorosan kapcsolódó állagmegóvási munkák támogathatók.

A támogatásra kizárólag az örökségvédelem - műemléki egyedi és területi védelem, valamint fővárosi vagy kerületi helyi védelem - alatt álló épületek tulajdonosai és jogszerű használói pályázhatnak, mint építtetők.

Az Építészeti Örökségvédelmi Támogatás pályázataira 76 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre.

A közgyűlés 27 igen szavazattal 1 tartózkodás mellet fél milliárd forinttal 3 milliárdra növelte a TÉR-KÖZ pályázat keretét. Tarlós István főpolgármester azt közölte, hogy a módosítást azért hajtották végre, hogy minden kerületre kiterjesszék a támogatást.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.