A hazai mezőgazdaság sokszínűségének megőrzése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelten fontosnak tartja a növényi genetikai erőforrásaink, mint nemzeti örökségünk megóvását.

A hazai mezőgazdaság sokszínűségének megőrzése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelten fontosnak tartja a növényi genetikai erőforrásaink, mint nemzeti örökségünk megóvását. A biológiai alapok, a genetikai változatosság védelme a hazai mezőgazdaság jövője szempontjából alapvető fontosságú.

Ennek érdekében a vidékfejlesztési miniszter állami génmegőrzési feladatok ellátására pályázatot hirdet. A támogatásra 120 millió forint áll rendelkezésre.

A pályázat célja a mezőgazdasági termelés növényi biológiai alapjainak, genetikai anyagainak fenntartása és fejlesztése, különös tekintettel a mezőgazdasági célú genetikai erőforrások begyűjtésére, dokumentálására, valamint kutatási, oktatási és termesztési célú  hasznosítására.

A támogatásra a nemzeti génvagyonhoz tartozó, nyilvántartott növényi génkészlettel - beleértve a mezőgazdasági jelentőségű mikroorganizmusokat is -, vonal- és fajtagyűjteménnyel, illetve törzsültetvénnyel, törzsgyűjteménnyel rendelkező költségvetési szervek, valamint egyéb szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek jogosultak. A jelentkezők nem pályázhatnak nemesítői gyűjtemények génkészleteivel.

A támogatáshoz nem szükséges önerő, a tárca által nyújtott előfinanszírozás mértéke 100 %.

A pályázat benyújtásának határideje: 2011. november 7., az elbírálásra várhatóan még az idei évben sor kerül.

A pályázati kiírás itt olvasható.

Forrás: kormany.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.