Energiatakarékossági pályázatok
Másfél milliárdos támogatás 2014-ben a hulladékgazdálkodási ágazat fejlesztésére PDF Nyomtatás E-mail
2014. január 07. kedd, 14:27

Összesen 1,55 milliárd forint keretösszeggel a magyarországi hulladékgazdálkodási ágazat fejlesztéséhez, korszerűsítéséhez kínál vissza nem térítendő támogatást az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ), a pályázatokat 2014. január 10-től lehet benyújtani.

Bővebben...
 
Sikeres volt a téglaépítésű társasházak energetikai korszerűsítési pályázata PDF Nyomtatás E-mail
2013. szeptember 02. hétfő, 00:17

Sikeres volt a téglaépítésű társasházak energetikai korszerűsítésre kiírt pályázat - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken az MTI-vel.  A közlemény szerint az Új Széchenyi Terv Társasházak Energetikai Felújítása Alprogramjára beérkezett, összesített igények lefedik a meghirdetett támogatási keretet.

Bővebben...
 
Mintegy 870 millió forintos pályázat indul közintézményi napkollektoros fejlesztésekre PDF Nyomtatás E-mail
2013. augusztus 15. csütörtök, 16:21

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium napenergiát hasznosító rendszerek bentlakásos közintézmények kezelésében lévő épületekben történő telepítése céljából 2013. augusztus 5-től pályázatot hirdet. A támogatás akár teljes egészében is fedezheti az elismerhető bekerülési költséget. A pályázat keretösszege 867,2 millió forint, finanszírozása a kvótabevételek terhére történik.

Bővebben...
 
Társasházak energetikai felújítása PDF Nyomtatás E-mail
2013. július 15. hétfő, 09:26

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium téglaépítésű társasházak energiahatékonysági felújítása, fűtéskorszerűsítése és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése céljából lakossági pályázatot hirdet 2013. augusztus 15-től. Az Új Széchenyi Terv Társasházak Energetikai Felújítása Alprogramban költségvetési forrásból rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 834,2 millió forint.

Bővebben...
 
Áprilisban startol a NER300 program újabb pályázati felhívása PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 07. csütörtök, 13:55

Az Európai Bizottság áprilisban teszi közzé a NER300 program második pályázati felhívását. A programban a szén-dioxid környezetvédelmi szempontból biztonságos leválasztására és geológiai tárolására, a megújuló energiaforrások hasznosítására irányuló innovatív technológiák demonstrációs projektjeit támogatja az Európai Unió. A legutóbbi kiírás magyar sikerrel zárult. A pályázati felhívás és további részletek 2013. április 3-tól lesznek elérhetőek az Európai Bizottság tematikus oldalán.

Bővebben...
 
Climate-KIC szakmai programbemutató PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 04. hétfő, 15:14

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal Enterprise Europe Network Osztálya nevében szeretnénk figyelmébe ajánlani a Climate-KIC szakmai programbemutatóját. Az információs nap célja egyrészt a hazai klímaváltozás kapcsán érintett vállalkozások, kutatók, szakértők figyelmének felkeltése a program iránt, másrészt a program kapcsán megvalósuló "Pioneers into Practice" (PiP) pályázati program bemutatása.

Bővebben...
 
Újabb energetikai pályázatok felfüggesztése PDF Nyomtatás E-mail
2013. február 26. kedd, 12:09

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Széchenyi Terv keretében megjelent “Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” című (KEOP-2012-4.10.0/A kódszámú) és a „Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” című (KEOP-2012-4.10.0/B kódszámú) konstrukciókat 2013. február 28. napjával határozatlan időre felfüggeszti. A 2013. február 27. szerda 24 óráig postára adott, illetve a 2013. február 27-én a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán személyesen benyújtott pályázatok még érkeztetésre kerülnek.

Bővebben...
 
Megújuló villamos energia, kapcsolt hő és biometán termelés pályázat felfüggesztése PDF Nyomtatás E-mail
2013. február 18. hétfő, 18:53

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Széchenyi Terv keretében megjelent "Megújuló energia alapú villamos energia, kapcsolt hő és villamos energia, valamint biometán termelés" című (KEOP-2012-4.10.0/C kódszámú) pályázati felhívást, 2013. február 18-i hatállyal felfüggeszti. A 2013. február 20., szerda 24 óráig postára adott pályázatokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elbírálja, a bírálat eredményéről a döntést követően a pályázókat tájékoztatja.

A postai bélyegző szerint 2013. február 18-án és azt követően postára adott, illetve 2013. február 19-én és azt követően a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán személyesen benyújtott pályázatok közül, a pályázati felhívásban meghatározott értékelési szempontok alapján, a minimális támogatási ponthatárt elérő vagy azt meghaladó pályázatok rangsorolása alapján kerülnek kiválasztásra a támogatott projektek, a rendelkezésre álló forrás erejéig.

Forrás: NFÜ

 
Többletforrás a kvótabevételből a panelpályázatra PDF Nyomtatás E-mail
2013. február 14. csütörtök, 16:52

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a tavaly év végi sikeres kvótaértékesítéseknek köszönhetően 4,56 milliárd forintos keretet biztosít újabb támogatások megítéléséhez a Zöld Beruházási Rendszer lezárt Panel II. pályázatán. A többletforrásból a korábban benyújtott, de miniszteri döntéssel még nem rendelkező pályázatok kaphatnak hozzájárulást panellakások felújításához, energetikai korszerűsítéséhez.

Bővebben...
 
Helyi hő és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal (A) PDF Nyomtatás E-mail
2013. január 21. hétfő, 17:05

A pályázati felhívás kiemelt célkitűzése – összhangban a hazai és EU stratégiával – ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését és támogatni az épületek energia-felhasználásához és/vagy gazdasági-termelési technológiákhoz kapcsolódó napkollektoros rendszerek, napelemes rendszerek, illetve szilárd biomassza (apríték, pellet, faelgázosító) kazánok kiépítését. Ebben a konstrukcióban kizárólag a kisebb összegű (1-50 millió forinttámogatási igényű) megújuló energia alapú beruházások támogathatóak.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 13