Meglévő és leendő ügyfeleink pályázati előkészületeit segítjük azzal, hogy a Szabad Vállalkozási Zóna (SZVZ) településeit térképi ábrán is megjelenítjük és honlapunkon bárki számára elérhetővé tesszük. Hazánk 1202 kijelölt településén megvalósuló uniós fejlesztései kiemelt előnnyel juthatnak majd forráshoz a 2020-ig terjedő időszakban. Nem elhanyagolható információ, hogy körülbelül kéthete további 20 milliárd forint keretet kapott az SZVZ településeken megvalósuló gazdaságfejlesztési, eszközbeszerzési pályázati konstrukció. Ez a fajta területi előny tehát várható a hamarosan megjelenő klasszikus telephelyberuházásoknál is, és feltehetően az összes KKV-knak megjelenő gazdaságfejlesztési pályázatnál.

A megemelt keretű GINOP-1.2.2-15 kódjelű pályázatnál az előnyök között szerepel, hogy magasabb, akár 70%-os támogatási intenztásra számíthatnak, a maximális 50% helyett, azok a KKV-k, akik valamelyik SZVZ településen valósítják meg projekjtjüket. Ezért azonban vállalni kell, hogy az tervezett beruházás összköltsége 55 millió forint alatt marad. További előnyök az SZVZ-n belüli megvalósításnál, hogy kisebb a minimálisan elérendő pontszám és nem kell kötelezően kizárólag feldolgozóipart fejleszteni, valamint néhány kötelező pontszerzéstől is "elesik" a pályázó (pl. klasztertagság, korábbi beszállítói kapcsolatok).

Az eddig megjelent 2020 pályázati felhívások szerint a pályázónak bejegyzett székhellyel vagy telephellyel kell rendelkeznie a tervezett projekt megvalósulási helyén, már a pályázat benyújtásának időpontjában. Tehát nem elegendő az eddigi bevett gyakorlat, hogy bérleti szerződéssel és tulajdonosi hozzájárulással kijelölhető a projekt megvalósulási helye és a cégnyilvántartási bejegyzés a pályázat nyertességét követően is megtörténhet. A telephely bejegyzés azonban időigényesebb folyamat, emiatt érdemes mielőbb elkezdeni a projekt előkészítését és indítani a telephely/székhelybejegyzést amennyiben szükséges.

Az SZVZ településeit a 27/2013. (II. 12.) Korm. rendelet a szabad vállalkozási zónák létrehozásának és működésének, valamint a kedvezmények igénybevételének szabályairól szabályozza, a pontos településlistát az 1.-, 2.- és 3. melléklete tartalmazza. Fontos észrevétel, hogy a 2. mellékletben "SZVZ-nek kijelölt" települések szerepelnek, de ezeket a településeket a pályázati felhívások egységesen SZVZ tagjaiként kezelik.

Jelentkezzen ingyenes előminősítésünkre alább!

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.