Eddig 7.200 pályázat érkezett az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) meghirdetett pályázati felhívásaira, ami 800 milliárd forint értékű forrásigényt jelent - közölte Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára az Echo TV-nek adott interjújában.

Az Új Széchenyi Terv egyszerűbbé, hatékonyabbá és átláthatóbbá tette az egész pályáztatási rendszert, ezért nőtt meg a pályázati kedv, elsősorban a kis- és középvállalkozások és a mikrovállalkozások táborában - mondta az államtitkár.

A benyújtott pályázatokból 2.400 már támogatást nyert, összesen 180 milliárd forint talált gazdára. Naponta 1 milliárd forint kerül a gazdaságba a mikro, kis- és középvállalkozások támogatására, ami azt a kormányzati stratégiai célt szolgálja, hogy a vállalkozások megsegítésén keresztül új munkahelyek teremtését ösztönözzék. A kisvállalkozások az összes vállalkozás 80 százalékát teszik ki, amelyek az elnyerhető és elnyert forrásokkal nagy segítséget kaphatnak a munkahelyteremtéshez.

Az NFM a múlt héten 222 millió forintos pályázatot írt ki a mikrovállalkozások technológiai fejlesztésére, amelynek alapvető célja a hátrányos helyzetű térségek gazdaságának fellendítése és a foglalkoztatás bővítése. Az 5 ezer fő alatti településeken működő mikro-, kis- és középvállalkozások 1 és 10 millió forint közötti összegre pályázhatnak.

Az államtitkár mindezt még kiegészítette azzal, hogy a turisztikai fejlesztéseket, turisztikai programokat támogató 150 millió forintos keretösszegű pályázatra 92 pályamű érkezett, ami szintén azt mutatja, hogy óriási az igény.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.