turkeys 2940378 960 720

258 989 331 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a sásdi székhelyű Y Takarmányipari Kft. pulyka takarmányozással kapcsolatos, GINOP-2.1.1-15-2016-00886 azonosítószámú, "Komplex technológia kidolgozása a pulykák tartása során fellépő érkatasztrófák megelőzésére, gyógyítására" című kutatás-fejlesztési projektjére. A támogatás a teljes projekt 45,65%-a. 

A kutatás célja komplex technológia kidolgozása a pulykák tartása során fellépő érkatasztrófák megelőzésére, gyógyítására. A Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának Takarmányozástani Tanszékének bevonásával megvalósuló projekt két fő részre oszlik: kísérleti fejlesztésre valamint ipari/alkalmazott kutatásra. Az ipari kutatás külső kutatás-fejlesztési szolgáltatásként igénybe vett fejlesztésből és az ehhez kapcsolódó anyagköltségből áll. A projekt befejezésének dátuma előreláthatólag 2018. szeptember 22. 


A kísérleti fejlesztés szakmai feladatban valósul meg Mágocson az Y Takarmányipari Kft. takarmánykeverő üzemében a projekt kísérleti takarmányainak legyártása valamint a bikali pulykatelepen a kísérleti és kontroll állományok hízlalása, mely során a kifejlesztett takarmány tesztüzemi körülmények közötti alkalmazása fog megtörténni.

Az Y Takarmányipari Kft. jogelődjét 1991-ben alapították. Az akkor még csak táp és élőállat – pulyka – kereskedéssel foglalkozó Társaság 2007-ben kezdte meg mágocsi keverő üzemében saját receptúra alapján a táp gyártást. A Társaság több mint 70 partnerének gyárt és szállít pulyka valamint broiler tápot főként a dél-dunántúli területeket ellátva.

A keverőüzem 2013-14-es évben teljes egészében felújításra került, melynek eredményeként mind a hatékonyság, mind a minőség terén jelentős javulást sikerült elérni, miközben az előállított táp mennyisége a korábbi 35e t/év-ről 68e t/év-re nőtt. A cég 2016 közepén végrehajtott profiltisztítás után már csak baromfi táp előállítással foglalkozik és lehetőségeihez mérten egyetemi szakértők és partnerek bevonásával kutatási és fejlesztési tevékenységet folytat a minél jobb minőségű és beltartalmú tápok előállítása érdekében.

szechenyi 2020

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.