A beruházás során borászati termékfejlesztéssel kapcsolatos eszközök kerülnek beszerzésre. A projekt hatására induló termék szortimentjének kialakítására, klasszikus zalai fehér borok, valamint gyöngyöző borok és vörösborok minőségi előállítására kerül sor. A napelemes rendszer kiépülésével környezettudatosabban és energia hatékony módon működhet a borászat, mely a beszerzésre kerülő eszközök energiaigényét fedezi. A társaság összesen 7,32 millió millió Ft-os vissza nem térítendő támogatást nyert a projekt megvalósítására a Vidékfejlesztési Program keretében. 

A DTR-Agro Kft. 2010 óta működő egyszemélyes Kft. Főtevékenysége a növénytermesztési szolgáltatás, valamint aktívan nyújt mezőgazdasági tanácsadást mezőgazdasági termelőknek. Foglalkozik továbbá szőlőtermesztéssel, jelenleg 5 hektár saját tulajdonú területen. A szőlőültetvényeket 2014-ben telepítette, melyhez 15.206.072,- Ft összegű támogatást vett igénybe. Főként fehér borok előállításával, kisebb tételben vörös borokkal is foglalkozikk majd, melyek az alábbi szőlőfajtákból készülnek: rajnai rizling, chardonnay és pátria, valamint shiraz és cabernet franc. A projekt teljes költsége 14 650 481 Ft, amelyből az önerő 7 325 241 Ft, a kapott támogatás 7 325 241 Ft.

A VP3-4.2.2-16 kódszámú, a „Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása” című pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson a mezőgazdasági termelőnek minősülő, továbbá a nem mezőgazdasági termelőnek minősülő, de legfeljebb mikro-, illetve kisvállalkozás méretű borászati üzemek számára borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez, meglévő technológia vagy gépek korszerűsítéséhez, illetve építéssel járó fejlesztési beruházásokhoz. A beruházás célja lehet kifejezetten az energia-, és más erőforrás-felhasználás hatékonyságának növelése, illetve megújuló energiaforrás alkalmazása. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 200 millió Ft. A támogatás maximális mértéke közép- agyarországi régióban, az összes elszámolható költség 40%-a, a nem középmagyarországi régióban az összes elszámolható költség 50%-a.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.