sheep lamb farm animal thumbnailÁprilis 1. és április 30. között lehet benyújtani a vissza nem térítendő átmeneti támogatás iránti kérelmeket tenyészbak és tenyészkos tenyésztésbe állítására - adta ki közleményében a Magyar Államkincstár.  

 

Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye szerint a tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatásáról szóló 74/2016. (XI. 29.) FM rendelet alapján a juh- és kecskeágazat termelési hatékonyságának növelése érdekében apaállatok esetén az állattartó vissza nem térítendő átmeneti támogatást vehet igénybe, az állattartó rendelkezésére álló szabad átmeneti támogatási keretének összegéig.

A támogatás jogosultja az az állattartó, aki megfelel a Rendelet 4. § (1) bekezdésében, valamint 6/B. § (3) bekezdésében meghatározott feltételeknek.

A támogatás mértéke támogatási időszakban megvásárolt és tenyésztésbe állított apaállat esetén az apaállat ellenértékének 75%-a, de legfeljebb

a) apaállattá minősített növendék kosonként, illetve növendék bakonként 45 000 forint,

b) az „A” törzskönyvben nyilvántartott tenyészkosonként, illetve tenyészbakonként 120 000 forint,

c) a „K” köztenyésztésre használható besorolást kapott tenyészkosonként, illetve tenyészbakonként 90 000 forint.

Amennyiben az állattartó ÁFA levonására jogosult, akkor a nettó vételár, amennyiben ÁFA levonására nem jogosult, akkor a bruttó vételár kerül figyelembevételre.

A saját állományból származó és a támogatási időszakban tenyésztésbe állított apaállat esetén a támogatás a fenti a), b), és c) pontokban foglaltak szerint kerül megállapításra. Az átmeneti támogatás nem haladhatja meg az állattartó és a vele kapcsolt vállalkozásnak minősülő vállalkozás részére rendelkezésre álló szabad átmeneti támogatási keretet.

A támogatási kérelmek 2021. április 1-jétől április 30-ig nyújthatók be.

Bővebb információ itt érhető el.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.