Kesz kicsi 07

Befejeződött a Zalacsányi Általános Iskola energetikai korszerűsítése 68,27 Millió Forint Európai Uniós és hazai támogatással. Zalacsány Község Önkormányzata 68,27 M Ft 100% vissza nem térítendő támogatást nyert el 2014-ben a KEOP 4.10.0/F-2014 pályázaton. Jelentős energetikai korszerűsítéssel megújult a Zalacsányi Általános Iskola, a korábban teljesen szigeteletlen, elavult nyílászárókkal, korszerűtlen gépészettel felszerelt épület volt. A beruházásnak köszönhetően üzemeltetésének költsége jelentősen csökkeni tud.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a támogatás forrását a Magyar Állam és Az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosította A kivitelezési munkálatok 2015. júniusában kezdődtek el, a beruházás 2015. november 16-al zárult. A kivitelezői munkát a kiírt közbeszerzési eljárás alapján a zalaapáti székhelyű VAJDA-ÉP Kft. nyerte el, a tervezést, műszaki ellenőrzést a zalaszentgróti ICELOS-PLAN Kft. végezte.

A zalacsányi iskola épülete korábbi állapotában energetikailag számos hátrányos jellemzővel bírt. Az épület gyakorlatilag teljesen szigeteletlen volt. A homlokzati falak kisméretű tégla falak, külső oldalon nem volt hőszigetelés. A nyílászárók egy része rosszul záródó, nem korszerű, vetemedett, tömítetlen szerkezet, amelyek azon túl, hogy nagy energiaveszteségeket okoztak, az épületen belüli légmozgást engedtek. Az
épületgépészeti rendszer magja egy 15 éve beüzemelt gázkazán volt. A radiátorok szelepeit többször hanyag módon cserélték a rendszerbe nem illő elemekkel, amely a rendszer pontatlanságát eredményezte. A fűtési rendszer erős felújításra szorult. A tervezett beruházás keretében az épület megfelelő külső hőszigetelést kapott, a szükséges nyílászárócserék megtörténtek és egy modern biomassza tüzelésű kazán került beépítésre.

A projektvezetést a palyazatihirek.eu-t üzemeltető NLC Tanácsadói Csoport Kft. látta el.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.