Pályázók köre
Támogatási kérelmet az 5000 fő lakosságszám alatti településeken vagy 100 fő/km2 népsűrűség alatti települések kül- és belterületein (kivéve a budapesti agglomeráció településeit) megvalósuló fejlesztésre, működő vagy induló mikrovállalkozás vagy azok a természetes személyek nyújthatnak be, akik gazdasági szereplőként nem bejegyzett természetes személyek, és vállalják, hogy a támogatás megítélését követően az első kifizetési kérelem benyújtásának időpontjáig egyéni vállalkozóként, vagy gazdasági táraság többségi tulajdonú tagjaként nyilvántartásba vetetik magukat.

A támogatás célja
A támogatás célja a vidéki térségekben új mikrovállalkozások létrehozásának, illetve működő mikrovállalkozások beruházásainak, műszaki-technológiai fejlesztésének támogatása által a vállalkozói aktivitás, a versenyképesség, az innovációs képesség ösztönzése, munkahelyek megtartása és újak létrehozása, valamint a gazdasági szerkezet fejlesztése.

A támogatott tevékenységek köre
Támogatás vehető igénybe mikrovállalkozások fejlesztéseinek támogatására, a jelenlegi vagy tervezett gazdasági tevékenységhez közvetlenül kapcsolódó bizonyos meghatározott, gazdaságon kívül végzett tevékenységekre. (eszközbeszerzés, építés, épület-felújítás, -korszerűsítés, kisléptékű infrastruktúra-fejlesztés, minőségbiztosítási és környezetirányítási rendszer, szabvány bevezetése)

Pénzügyi feltételek
A támogatás mértéke hátrányos helyzetű területen megvalósuló fejlesztés esetén az összes elszámolható kiadás 65 %-a; egyéb esetben az összes elszámolható kiadás 60%-a. Az ügyfél által igényelhető támogatás legkisebb összege 1200 eurónak megfelelő forintösszeg.

A pályázat benyújtása
A pályázatok benyújtására 2009-ben várhatóan októbertől lesz lehetőség.

A támogatást szabályozó rendelet

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.