falu 2

A támogatott tevékenység időtartama a veszélyhelyzet időtartamával megegyező mértékben meghosszabbodik. A jogszabályi rendelkezések nem vonatkoznak a jelenleg kiírt pályázatok benyújtási határidejének módosítására! 

A veszélyhelyzet során alkalmazandó egyes belügyi és közigazgatási tárgyú szabályokról szóló 85/2020. (IV. 5.) Korm. rendelet alapján a támogatói okirat módosítása nélkül a kedvezményezetteknek, vagy a támogatónak adminisztrációs kötelezettsége nem keletkezik. Ennek következményeként, ha pl. a kedvezményezett a veszélyhelyzetre tekintettel nem tudja megvalósítani a támogatási tevékenységet, mert pl. a támogatott program megszervezésére nincs lehetőség, vagy az építési beruházás akadályba ütközik, a megvalósításra meghatározott határidő meghosszabbodik a veszélyhelyzet idejével. Így a program szervezésére, a beruházás megvalósításra a veszélyhelyzet megszűnését követően nyílik lehetőség.

Ugyanez vonatkozik azon esetekre, ha a kedvezményezett a már korábban megvalósult tevékenység elszámolását nem tudja határidőn belül benyújtani. Ebben az esetben is meghosszabbodik a támogatói okiratban, az elszámolás benyújtására meghatározott időszak, ha az a veszélyhelyzet ideje alatt járna le.

A jogszabályi rendelkezések vonatkoznak a veszélyhelyzet ideje alatt létrejövő támogatási jogviszonyokra is.

A módosításokról szóló tájékoztató felhívja a kedvezményezettek figyelmét, hogy amennyiben módjuk van rá, támogatási tevékenységeket, és az elszámolások benyújtását az eredeti ütemezés alapján, a támogatói okiratban foglalt határidők szerint valósítsák meg, elkerülve a későbbi szükségtelen, az elhúzódás miatt várható árnövekedést, illetve a veszélyhelyzet után várható nagyszámú eljárásból fakadó ügyintézési leterheltséget!

Az idei évben a Magyar Falu Program keretében jelenleg az orvosi rendelő, orvosi szolgálati lakás és orvosi eszközbeszerzés célterületekre lehet pályázatokat benyújtani, illetve az önkormányzati út, hídépítés, felújítás és járdaépítés mellett az egyházi és önkormányzati közösségi terek kialakítására, fejlesztésére és közösségszervező bértámogatására jelentek már meg a felhívások. A közeljövőben várható célterületek: óvoda- és óvoda udvar fejlesztése, temető fejlesztése, falubusz beszerzése, közterületkarbantartó eszközök beszerzése, sportpark létrehozása, polgármesteri hivatal felújítása, szolgálati lakás létrehozása.

Jelentkezzen az ide Magyar Falu Programok ingyenes előminősítésére alább!

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.