NKGALK 22

Az Agrárszektor.hu információi szerint új kormány megalakulásával az új agrárminiszter veheti át a Miniszterelnökségtől a vidékfejlesztés feladatkörét. Az új vezetésnek a 2020-tól induló Vidékfejlesztési Program kidolgozásában lehet fontosabb szerepe. 

Nagy István parlamenti államtitkár váltja Fazekas Sándor leköszönő tárcavezetőt az agrárminiszteri poszton. A miniszterváltás jelentős változást jelent abból a szempontból is, hogy agrárvégzettségű politikus veszi át az agrártárca vezetését – írja az Agrárszektor.hu.

Ezen kívül arról is kiszivárogtak információk, hogy a vidékfejlesztés feladatköre is visszakerülhet az agrártárcához. Ez a terület 2014-ben került a Miniszterelnökséghez, mely kidolgozta a magyar Vidékfejlesztési Programot (VP) a 2014 és 2020 közötti időszakra. Az 1300 milliárd forintot tartalmazó program keretében meghirdetett pályázatokról és a források odaítélésének legnagyobb részéről már döntött a Miniszterelnökség, így Nagy István agrártárcájának a 2020 utáni új vidékfejlesztési program kialakításában lesz jelentős feladata.

A portál hozzáteszi: Rövidtávon sokkal nyitottabb kérdés, mi lesz a Miniszterelnökségen belül kialakított, eddigi agrár-vidékfejlesztési államtitkárság sorsa, amelyet az előző kormány 2014 után Kecskemétre költöztetett. Államigazgatási szakértők szerint e struktúra nem igazán vált be, de a kecskeméti helyszín azonnali megszüntetése annak beismerése lenne, hogy a korábbi döntés nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezért az valószínűsíthető, hogy a kecskeméti államtitkárság nem rögtön, hanem fokozatosan települ majd vissza az agrártárca budapesti intézményébe.

Forrás: agrarszektor.hu

Fotó: kormany.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.