tn496c0

Hatalmas volt az érdeklődés a zártkerti területek infrastruktúrafejlesztésére kiírt pályázat iránt – jelentette be sajtótájékoztatóján V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, amikor kihirdette a Zártkerti Program nyertes pályázatait. Az idén első alkalommal hirdette meg önálló programként a Földművelésügyi Minisztérium a zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatását célzó pályázatát. A pályázatok támogatására 2.000.000.000 forint áll rendelkezésre, projektenként maximálisan 10.000.000 forint értékben. 

A pályázatok szakmai bírálatát végző Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft-hez (HOI NKft.) a megadott határidőig 688 támogatási kérelem érkezett be postai úton, ebben az önkormányzatok több mint 6,5 milliárd forint támogatási összeget jelöltek meg. A formai ellenőrzést és hiánypótlást követően végül 495 pályázatot fogadtak be és értékeltek a szakemberek.

A Földművelésügyi Minisztérium döntése alapján az idén 198 nyertes önkormányzat tudja megvalósítani fejlesztési terveit. A közel három és félszeres túligénylés is azt mutatja, hogy országos szinten óriási igény mutatkozik a zártkerti területek rendbetételére, a mezőgazdasági hasznosítást segítő, infrastrukturális háttér megteremtésére – foglalta össze V. Németh Zsolt.

A benyújtott pályázatok közül Zala megyéből érkezett a legnagyobb igény, 121 pályázat, összesen 1,1 milliárd forintot meghaladó összeggel. Utána következett Borsod-Abaúj-Zemplén és Baranya megye, mindkettőből több mint 70 pályázat érkezett.

A döntést követően a nyertes önkormányzatokkal – az egyedi fejlesztési igényekhez igazodva – a minisztérium támogatási szerződést köt, a fejlesztés megkezdéséhez szükséges előleget csak ezután kaphatják meg.

A nyertes települések

Számos település tartaléklistára került, ők forráshiány miatt nem tudtak támogatást kapni egyelőre.

Forrás: FM Sajtóiroda

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.